Quinoaziatisch

Quinoaziatisch

In navolging van mijn Italiaanse quinoa experiment, kon een een Aziatische poging niet uitblijven.
Ik heb, in deze tijden van quinoamanie, al eens gelezen over quinoa-sushi; Aziatischer kan niet zou je zeggen. Ondanks dat ik het nog niet geproefd heb, vrees ik dat daar een deceptie op de loer ligt. Quinoa is van zichzelf best smakeloos, dus als je daar een flinterdun blaadje zeewier en een poppendobbelsteentje komkommer bij denkt, loopt het water je niet bepaald in de mond. Tenzij je de sushi volledig onderdompelt in een wasabibad natuurlijk, dan proef je helemaal niets meer..
Daarom heb ik een recept bedacht voor Aziatische quinoa als bijgerecht, m├Ęt smaak.

Bijgerecht voor 4 personen
Voor het koken van quinoa geldt dat je bij 1 deel quinoa, 2 delen vocht moet gebruiken.
Giet 300 gram witte quinoa in een pannetje. Giet daarbij het vocht waarin je het gaat koken, dat deel je op in 1 deel kokosmelk en 1 deel water. Daarbij gooi je: wat plakjes verse gember, een scheut vissaus, een fijngesneden halve rode peper en 4 blaadjes djeroek poeroet. (limoenblaadjes van de toko, te vervangen door: in stukken gesneden stengel lemongrass of sap van 1 limoen)
Breng het op hoog vuur aan de kook, zet daarna het vuur laag. Roer het regelmatig om totdat het vocht is opgenomen door de quinoa en de quinoa gaar is; even proeven dus.
Nu breng je het op smaak met: versgemalen peper, zout of vissaus, limoensap, verse koriander en een grote klont roomboter (die smelt, omdat het nog warm is).
Je kunt er ook voor kiezen de quinoa in het voren klaar te maken. Dan kun je de koude quinoa opbakken in de koekenpan met roomboter: jamm.
Bij het opdienen verwijder je de gember en djeroek poeroet.
Lekker bij: roerbakgroenten en vis. Of als 1-pansgerecht: dan kieper je de quinoa op het laatst in 1 pan met bijvoorbeeld: doperwten, paksoi, sugarsnaps of Chinese kool.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.