Opmerkelekker

Opmerkelekker

‘Man krijgt telefoontje dat hij dood is’, ‘Amerikaan eet na ruzie geld van vriendin op’, ‘Leraar kijkt invalidenporno tijdens les’ en ‘Vliegtuig maakt noodlanding door ruzie bruidspaar’.
Pardon?
De rubriek ‘Opmerkelijk’ van Nu.nl behoort tot mijn dagelijkse web-kost vanwege de doorgaans vermakelijke berichten. Maar er zijn momenten waarop de artikelen uit deze sectie me vol-le-dig uit het veld slaan. Dit wordt geen pleidooi voor het leiden van een normaal, lees: saai, leven zodat de rubriek opgedoekt kan worden, maar ik vraag me zo af en toe wel af wat sommige mensen bezielt. Of dieren. Het laatste bericht dat me van de wijs bracht luidde namelijk: ‘Kat gijzelt familie in slaapkamer’.
Wacht… Wat?
Een familie uit Oregon vond hun obese kat dermate gevaarlijk, dat ze genoodzaakt waren zichzelf op te sluiten in hun slaapkamer. Jammer voor de Amerikaanse familie dat zij niet dagelijks zo iets als www.now.com bezoeken, want daarop hadden ze ook het volgende artikeltje tegen kunnen komen: ‘Eenzaamheid nóg gevaarlijker dan obesitas’. Kijk, dat betekent dus dat ze met deze isolatie-actie die plofkat pas echt de bel aanbonden.
Ik probeer me een voorstelling te maken van dit huiselijke tafereeltje. Een hysterische baby schreeuwt de longen uit zijn lijfje, zijn moeder is ‘like, I mean, like, I am like scarrrred’ en de heldhaftige vader des huizes denkt zichzelf onsterfelijk te maken door met zijn voet een zetje te geven tegen het achterwerk van het paniekerige, 22 pond wegende beest, waarna hij de deur angstvallig dicht zwiept.
Een vervolgbericht meldt vandaag dat de kat nu in therapie moet. Misschien was een personal trainer ook een idee geweest? Wel fijn voor de familie dat de kat dan even van huis is.
Al met al blijf ik smullen van deze rubriek. Het geeft zo’n heerlijk ‘t-kan-altijd-nóg-erger-gevoel.
Ook opmerkelijk en ook zeker om te smullen is mijn nieuwe recept met nori-bladeren. Nori is gedroogd zeewier dat je natuurlijk voor sushi kunt gebruiken, maar je moet weten dat er zo veel meer mee kan! Sinds kort gebruik ik de bladeren als wrap voor een smakelijk allegaartje van mijn kliekjes. Ideaal als tussendoortje, lunch of borrelhap.
Bijvoorbeeld op de volgende manier:
Nori-wraps
Rasp de wortelen en meng er daarna olie, azijn, mosterd, zout & peper doorheen tot een slaatje. Zorg dat het niet te nat is.
Snij de komkommer in de lengte in 4-en en verwijder de zaadlijsten. Snij er dan repen van zo lang als een nori-vel. Snij plakjes van de avocado en radijs.
Leg een nori-blad voor je neer op een droge snijplank met de glimmende kant naar beneden. Besmeer het halve vel royaal met houmous. Verdeel er vervolgens van ieder ingrediënt een beetje overheen en rol dan het vel op; probeer dit zo strak mogelijk te doen.
Een dipsausje van tamari/ sojasaus is er heerlijk bij!
Tips: gebruik ook eens (wasabi-)mayo of baba ganoush in plaats van houmous. 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.