Mosterd

Vroeger werd er vaak mosterd ten tijde van de avondmaaltijd gegeten omdat mosterd de spijsvertering bevordert. Wanneer de mosterd na de maaltijd kwam, had het geen nut meer. Vandaar het gezegde.

Naast het feit dat mosterd bij heel veel gerechten een absolute must is (bij boerenkool of onder een ei/ kaas op brood), ben ik na veel wikken en wegen tot de conclusie gekomen dat er 1 manier is waarop mosterd het lekkerssst is.
Namelijk, in mijn sladressing. Ubersimpel, maar overheerlijk.
Giet 3 delen (olijf-) olie in een bakje.Voeg daar ongeveer evenveel Zaanse grove mosterd aan toe en roer dit tot het een mooie egale massa is. Voeg er vervolgens een klein beetje peper, zout en suiker aan toe. Giet er ten slotte 1 deel (balsamico-) azijn bij. De azijn moet als laatst toegevoegd worden, zodat de massa beter bindt. 
Vaak als je het even laat staan wordt het nog egaler. Het wordt door de relatief grote hoeveelheid mosterd een hele dikke dressing, waarop sommige mensen in het verleden nog wel eens verbaasd (soms zelfs geïrriteerd..) reageerden, maar geloof me dat is juist de kracht!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.