I have a bean

I have a bean

Vandaag is het 50 jaar geleden dat dominee King zijn memorabele en profetische woorden tegen rassendiscriminatie uitsprak. Ongelooflijk en ook pijnlijk dat er een speech bestaat die na 5 decennia nog steeds tot de verbeelding spreekt. Dat blijkt wel uit de massale aandacht die deze week in Amerika besteed wordt aan de herdenking van deze toespraak. Barack Obama treed vanavond in de voetsporen van het symbool voor de burgerrechten. Wel relaxed voor zijn tekstschrijvers: een prima speech moeten ze nog ergens hebben liggen. Beter goed gejat dan slecht verzonnen, zeg maar..
Laten we hopen dat Obama’s woorden meer positieve en blijvende effecten tot gevolg hebben. Laten we hopen dat het niet blijft bij een droom. Laten we hopen dat Marco Borsato geen gelijk krijgt.
In de tussentijd geen droom, maar een boon. De cacaoboon om precies te zijn. Een overheerlijk toetje waarbij wit en bruin perfect samen gaan.
Vegan & suikervrije chocolademousse
Wees niet bang: ik ben geen slachtoffer van de grote doorgeslagen gezond-eten-manie; roomboter staat nog altijd in m’n top-3 van lievelingsingrediënten, maar deze mousse is gewoon lekker èn gezond. Wat betekent dat je hem extreem vaak kunt eten, hoe relaxed is dat?
Ontvel de dadels. Een beetje pokkenklusje, maar beter dan velletjes in je mond. Meng dan in de blender: de avocado, cacao, honing, zout en dadels (of banaan) tot een mousse.
Klop het eiwit stijf en spatel het door de mousse.
De mousse is zonder eiwit ook lekker. Serveer met de opgeklopte soyaroom.
Variatietip: voeg gehakte hazelnoten, amandelen, walnoten, sinaasappelschil of geraspte cocos toe.
1 ding is zeker: dit leidt onbetwist tot the table of brotherhood😉 (Zie Martin’s speech)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.