Herfstdip

Herfstdip

De klok is weer een uur terug gezet, per dag neemt het aantal zonuren af en de temperatuur gaat je ook niet bepaald in de koude kleren zitten.
Kortom: Nederland is weer klaar voor de herfstdip.

Ja, als ik het zo opsom klinkt het wel wat deprimerend, maar je kunt jezelf ook wat aanpraten.
Het is namelijk ook de tijd van bomen met prachtige kleuren, openhaardgeur die weer door de straten danst, de peperdure winterjas die weer uit de kast mag en een warm huis waar we weer lekker lang aan tafel zitten bij kaarslicht.
Reden voor een herfstdip? Welnee!

Daarom hierbij mijn herfstdips!




Doperwtenmanchegodip
De dop-/tuinerwten geven deze dip een prachtige groene kleur en een hele frisse smaak.
Neem een zak/ pak ingevroren dop-/tuinerwten (smaak is hetzelfde, tuinerwten zijn iets groter) en ontdooi het in de magnetron of door de gesloten zak in een bak met warm water te leggen. Zorg er wel voor dat ze erwten rauw (en mooi groen) blijven.
Stop de helft in de blender met: peper, zout, mespuntje chilipoeder, 2 el olijfolie, 3 el kwark/ yoghurten ongeveer 50 gram manchego. (variëren met de kaas kan natuurlijk! Parmezaanse kaas, geitenkaas etc. Ook lekker)
Blend dit fijn en klaar!
Mis je een kruid? Voeg munt of basilicum toe.
Roquemole
Avocado is heel zacht van smaak en combineert daarom perfect met iets pittigs.
Neem een rijpe avocado en lepel hem leeg boven de blender, voeg daaraan toe: het sap van een halve citroen, peper en ongeveer 50 gram blauwe kaas (welke jij lekker vindt). Blend dit en proef als het een gladde massa is. Flauw? Voeg meer kaas toe. Te machtig? Voeg meer citroen toe.
Artisjokdip
Gooi de volgende ingrediënten in de blender: inhoud van 1 blik artisjokharten, 6 blaadjes munt, 6 el dikke yoghurt (vol/ Bulgaars/ Grieks/ kwark) peper, een beetje chilipoederof verse rode peper, zout, scheut olijfolie en eventueel knoflook (ligt er aan wat de plannen na het eten zijn 😉 ).
Blend alles tot een puree. Als je hem te dik vindt kun je altijd meer olie en/ of yoghurt toevoegen.
Budgetdip
Deze dip is goedkoop, supersnel en afwasloos.
Neem een bakje houmous en giet er zoete chilisaus bij. Ongeveer een kwart van de hoeveelheid houmous. Voeg dan fijngemalen koriander of basilicum toe: en klaar!
Dippers: vers turks brood, naturelchips met zeezout, wortels/komkommer in tijden van dieet of pretzels in tijden van financiële malaise.
Op zoek naar een dip met andere ingrediënten? Laat het me weten!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.