Goed voornemen: begin met roken!

Goed voornemen: begin met roken!

Maar liefst vier op de vijf Nederlanders zijn 2013 begonnen met goede voornemens. Voor het overige vijfde deel heb ik een geruststellende mededeling: binnen een week scharen de meesten zich al weer bij jullie, want dan hebben de meesten hun terugval al te pakken. Uiteindelijk houdt een magere 12 procent van degenen die stoppen met roken het vol en weegt 95 procent weer evenveel, of zelfs meer, dan op 1 januari.[1] Utopische en SMART-loze doelen liggen hieraan ten grondslag.
Daarom hier een voornemen dat wèl haalbaar is: start met roken.
Gerookte zalm, smokey amandelen, rookkaas. Rooksmaak aan eten: I love it!
Je kunt zelf ook heel makkelijk een rooksmaak aan je eten geven door je groente te roken, bijvoorbeeld aubergine. Het is supersimpel.
Prik met een vork enkele gaatjes in de gewassen aubergine. Steek dan de laagste pit van je fornuis aan en leg hier de aubergine op totdat hij zwart wordt. Blijf erbij en keer de aubergine totdat hij helemaal zwart is, hij is nu ook helemaal zacht geworden. Leg hem op een snijplank en snij hem in de lengte open. Met een lepel kun je het zachte, rokerige vruchtvlees er heel makkelijk uitscheppen.
Gooi dit goedje door een roerbakschotel, groenteprakje, soep, salade (laat eerst even afkoelen) of maak er een dip van (met yoghurt, knoflook, citroen, komijnpoeder en sesampasta = baba ganoush)
Tip 1: Ook zo dol op rooksmaak? Hak dan een handje vol smokey-amandelen fijn in de keukenmachine (of vijzel: uitslover) en gooi dat over je avondmaal!
Tip 2: Gratineer een ovenschotel met rookkaas: nèt even anders.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.