Een kleiniggeitje

Geiten zijn, net als melkkoeien, herkauwers.  Ze hebben ook vier magen en eten ongeveer hetzelfde voer als koeien (gras, krachtvoer (brokjes), maïs enz.).

Het lekkerssst wat je kunt maken met geitenbrie (stevige rand en zacht van binnen) is een salade met tijmportsaus.
De kaas is verkrijgbaar met een diameter van 10 cm en van 3 cm. Neem per persoon 1 plak van de grote en 3 plakjes van de kleine kaas voor een ruim voorgerecht.
Snijd de geitenkaas in plakken van ongeveer 2 cm en leg ze in een schaal waarin 2 eieren zijn losgeklopt. Besprenkel de plakken om en om en bestrooi ze erna met paneermeel. (heb je geen paneermeel in huis? Crunch gewoon wat crackers, toastjes oid)
Zet een sauspannetje op het vuur waar je 2 glazen port, 2 a 3 eetlepels suiker en 2 handen verse tijm aan toegevoegd hebt. Breng dit op hoog vuur aan de kook en laat het op laag vuur minimaal een uur doorkoken. De hele keuken ruikt nu heerlijk!
Leg op ieder bord een slaatje van veldsla en komkommer, dat is aangemaakt met een beetje olie en azijn. (niet te veel!)
Zet een koekenpan op het vuur waarin je een goede klont boter in laat smelten. De kaas moet een mooie bruine korst krijgen, dus wees niet zuinig met de boter.
Wanneer de boter gesmolten is leg je de plakken geitenkaas in de pan. Houd het vuur hoog. Keer na ongeveer 1 minuut (wanneer ze mooi bruin zijn) de plakken om en zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Nu kan het even goed warm worden zodat de binnenkant gaat smelten. 
Na een minuut of 5 zet je het vuur weer hoog, zodat de onderkant ook mooi bruin kan worden.
Wanneer je licht op de kaas drukt en het zacht aanvoelt, is het goed.
Leg de plakken op de sla en giet ernaast en erover een beetje van de saus die nu een zoetige portsmaak heeft. Klaar!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.