Een beetje van jezelf…

Een beetje van jezelf…

En een beetje van Maggi, beantwoord jij nu in gedachte. Net zoals je allicht stoïcijns kunt opdreunen dat er geen betere dan Miele, dat Fisherman’s Friends sterk spul en dat Heineken heerlijk helder is.
Als ik dit soort leuzen voorbij hoor komen bekruipt me een gevoel van heimwee met een vleugje nostalgie. Het doet me denken aan de tijd dat reclame nog zeldzaam was; de dagen dat we na iedere reclame werden getrakteerd op een kunstzinnig bewegend spirograaffiguurtje. Om over de momenten waarop Loekie de Leeuw ons aan de hand het Ster-blok door loosde maar te zwijgen. Ik betrap me er zelfs op dat ik vermoed dat de huisvrouwen uit de spotjes destijds ook de waarheid spraken als ze beweerden dat dit broodbeleg wèl lekker fris en lekker anders was en dat giroblauw beslist op mijn lijf geschreven was.
Om aan die melancholische gevoelens een positieve draai te geven kan ik iedereen aanraden het wekelijkse potje ganzenbord eens te verruilen voor een rondje slagzin raden. Want… kennen jullie deze nog, nog, nog?
Je denk t ook aan alles, Eerlijk over eten, Op een dag drink je geen bier meer…, Dé bank, Even Apeldoorn bellen, Als het aan de kat lag…, Bedenk goed wat je met je laatste…, Ik heb nog zó gezegd; geen bommetje, Als er een fuif is, Snoep verstandig, eet…, De normaalste zaak van de wereld, Foutje, bedankt!
In de tussentijd moet er ook gegeten worden. Daarom hier een recept dat een beetje van mezelf is en een beetje van Yotam Ottolenghi.
Kruidige linzensalade met zelfgedroogde tomaten
Bijgerecht voor 4 personen
Ik noem het zelfgedroogde tomaten omdat ovengedroogd zo onaantrekkelijk klinkt. Neem 3 tomaten en snij deze in partjes. Leg ze met de buitenkant naar beneden op een ingevette ovenplaat. Besprenkel met een beetje balsamicoazijn, olijfolie, zout, peper en als je hebt wat Italiaanse kruiden. Zet de oven op 130 graden en laat de tomaat daar minimaal 1,5 uur in drogen. Langer is meer ingedroogd en dus sterker van smaak. Als de tomaat klaar is, laat je het afkoelen. Nee, nu niet afhaken omdat dit lang en ingewikkeld klinkt: dit is echt de moeite waard!

Kook 4 kopjes Puy-linzen in 4 kopjes water met een half bouillonblokje totdat het water opgenomen is en de linzen gaar zijn. Laat afkoelen.
Hak een grote hand verse dille, verse peterselieen verse basilicum fijn en gooi dit in een schaal. Meng daar 2 el olijfolie, een beetje citroensap, zout en een tl fijne mosterd doorheen. Meng dan de tomaten en de linzen er goed doorheen. Bij het opdienen verbrokkel je er ongeveer 100 gram Roquefort overheen.
Antwoorden minislagzinquiz: Tefal, Voedingscentrum, Grolsch, ABN Amro, Centraal beheer Achmea, Whiskas, Rolo, Melkunie, Duyvis, Appel/ gezond gebit, Hema, REAAL verzekeringen.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.