And the Oscarbs go to…

And the Oscarbs go to…

Snake River Farms NY Steak, Kombu Chip Edamame Guacamole en Huckleberry Macarons. Een kleine greep van de appetijtelijkheden die topchef Wolfgang Puck gister op tafel toverde voor de 85e uitreiking van de felbegeerde gouden filmprijzen. Geef je ogen vooral even de kost: http://www.culy.nl/inspiratie/wat-eten-de-sterren-tijdens-de-uitreiking-van-de-oscars/
Jaloersmakend, maar ook frustrerend. Want bij een zaal vol Angelina’s, Jennifers en Nicole’s, kan ik op mijn Hollandse klompjes wel aanvoelen dat het percentage onaangetaste couverts op zijn zachts gezegd boven gemiddeld is. Ik denk dat Wolfgang er voor zijn eigen gemoedsrust er beter aan doet deze avond de spoelkeuken maar even te mijden. Oeh, wat zou ik graag zien hoe het er daar aan toe gaat.
Aangezien wij niet luisteren naar de naam Angelina èn omdat, voor je energie-aanmaak, +/- 40% van alle binnenkomende calorieën voort moet komen uit koolhydraten(1), is het hoog tijd voor een receptje met mijn lievelings-‘carbs’: brood.

Geitenkaas-tijmbrood

Dit is een recept voor een soort scone-brood, dat niet uren weg gezet hoeft te worden: ideaal dus.

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat 75 gram roomboter op kamertemperatuur komen.
Zeef 450 gram volkoren bloem, een snuf zeezout en 4 tl bakpoeder. Voeg de boter in kleine blokjes, 200 gram geraspte of geblokte harde geitenkaas en de blaadjes van 5 takjes verse tijmtoe. Meng dit totdat de boter verdwenen is. Giet hier 300 ml karnemelk door en kneed het tot een egale bal: zodra het klaar is stop je met kneden, niet te lang door kneden. Leg de bal op een ingevette bakplaat in een vorm naar keuze. (hoe leuk is een hart?!) Bestrooi het deeg met wat geraspte kaas die je nog hebt liggen, zoals Parmezaanse kaas.
Bak het brood 45 minuten tot het mooi bruin is. Even laten afkoelen en aanvallen maar!
Tip 1: je kunt ook een deel geitenbrie toevoegen, dan wordt je brood nog smeuïger; jam.
Tip 2: geen zin in geitenkaas? Neem dan komijnekaas, met kerrie als kruid in plaats van tijm.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.