W(ortel)K(oekjes)

W(ortel)K(oekjes)

Vroeger zat er een jongen in mijn klas die heette WK. Alsof zijn ouders waren besmet met chronische oranjekoorts. Als ik Nu.nl mag geloven stroomt er dan bij zijn ouders nogal wat serotonine door hun bloed. Serotonine, een soort feelgoodstofje dat ook in banaan en noten zit, is verantwoordelijk voor gevoeligheid voor groepsdruk en maakt je dus vatbaar voor massaal oranjegeweld. Het is zo, want ratten met een hoog serotoninegehalte in hun bloed lieten immers hun kaneelprakje pardoes staan wanneer ze ontdekte dat soortgenoten aan de chocola verslingerd waren. Ik zou het accurater gevonden hebben wanneer de onderzoekers de knaagdieren in verleiding hadden gebracht met een oranje tompouce. Of Hema’s nieuwste hit: oranje tomsoesjes.

Als ik denk aan mijn eerste herinnering aan oranjehysterie, dan zie ik van die pruiken met Gullitvlechtjes voor me. De serotoninelijers van toen werden wel beloond, overigens.

Bovenstaande nieuwswebsite berichtte een aantal dagen geleden ook dat de uitbraak van de oranjekoorts dit WK uit lijkt te blijven. Zouden we oranje-immuun zijn? Zit er een oranjevaccin in het kraanwater? Laat Louis oranje-antistoffen bij ons aanmaken? Moeten we overwegen om vóór morgen negen uur nog even massaal een banaannotensupplementje te nemen?

Weer een ander bericht van het web zegt dat verlies van een sportwedstrijd ongezond laat eten. Mensen schijnen beter te eten wanneer het voetbalteam wint, maar zodra het heeft verloren, vergrijpt men zich en masse aan voedsel met veel suiker en vet.
Er kan maar 1 conclusie zijn. Om Wes, Nige, Dirkie, de leeuw en onszelf niet in het hemdje te laten staan, volgt hier een oranje en gezonde snack. Voor tussen goal 2 en 3.

 

Wortel Koekjes

 

Tot slot blijft het eeuwig zonde dat ik destijds niet gevraagd heb of WK een broertje had dat rond 5 december een letter E in zijn schoen kreeg. Ziek van. Koortsig zelfs.

Recept

 

Wortel fritters

Snack, 20 minuten, voor +/- 11 koekjes

 

Rasp de wortel in de keukenmachine of met een handrasp julienne.
Rasp ook de kaas en snij de bosui fijn.
Klop in een beslagkom de 2 eieren los en voeg er de wortelrasp, geraspte kaas, bosui, meel, korianderpoeder, mosterd, cayennepeper, zout & peper aan toe.
Meng dit tot een beslag.
Verhit een ruime hoeveelheid olie of boter in een koekenpan. 

Neem een beetje mengsel in je handpalm, kneed er voorzichtig een koekje van en bak ze op middelhoog vuur tot ze van binnen gaar en van buiten mooi bruin zijn.
Voor de dipsaus meng je de yoghurt met limoen, peper en honing.

 

Hup Holland hup.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.