With lof

With lof

“Mensen die voor het eerst met een potentiële partner afspreken, kunnen restaurants beter vermijden.” Aldus nu.nl.
Error in mijn hoofd. Want hoe zat het dan ook alweer met die mannelijke liefde die via de maag hoogtij viert?! Volgens de Amerikaanse onderzoeker vergroot je je kansen door te kiezen voor een potje bowlen. Dan vraag ik me toch ten zeerste af of ik me, met m’n platte, stinkende roodblauwe bowlingschoenen, een walm van warm pils en koude bitterballen en zonder ook maar 1 strike aan de horizon, van mijn beste kant kan laten zien. Dan toch liever eten. Maar niet zomaar eten. Eten with love.

Het synoniem van loven, is verheerlijken. Laat ik daar nou net het ideale recept voor hebben: witlofsalade.

Recept

Witlofsalade
Lunchgerecht/ Salade, 20 minuten, 4p.

Schil de: appel (en ontdoe van klokhuis), sinaasappel, mango, kiwi en avocado. Snij de witlof over dwars in 4 delen. Aan de onderkant van de binnenkant zie je een stukje zitten dat iets glaziger is; dat is bitter, dus snij dat weg. Hak de witlof, en alle bovenstaande ingrediënten en de bleekselderij in kleine stukjes/ blokjes.
Snij dan 1 granaatappel in 2-en. Je kunt met je handen in een grote bak gevuld met water makkelijk de granaatappelpitten eruit halen: de pitten zinken en de schil blijft drijven. Het is een beetje een priegelwerk, maar je smaakpapillen zullen je uiteindelijk dankbaar zijn;-)
Gooi alles in een schaal met daarbij: de hazelnoten, alfalfa  en eventueel als je in huis hebt wat zaden. Voor de dressing meng je: 2 el gladde mosterd, 2 el olijfolie, 1 el witte wijn-/ of witte balsamicoazijn, 2 el (geiten-) yoghurt, 1 draai van de molen met  chilipeper, wat versgemalen peper en zout.
Even doorroeren en proeven. Naar wens? Zo niet, laat dan gerust jouw spontane ingeving de vrije loop.

Alles husselen en klaar: lof with love!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.