Week 32: Healthy appelcrumble

Week 32: Healthy appelcrumble

Je wil een toetje maar er niet uren voor in de keuken staan en het moet ook lekkerder zijn dan een pak koekjes van de supermarkt. You got it: healthy appel crumble.

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1,5 kg appels
  • 1 tl kaneel
  • Merg van een half vanillestokje
  • Hand rozijnen
  • 40 g kokosolie
  • 50 g amandelmeel
  • 50 g havermout
  • Snuf zout
  • 40 ml maple syrup

Bereidingswijze:

  • Verwarm de over voor op 180 °c
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes, doe ze in een pan, voeg de kaneel en vanille toe en een klein laagje water. Kook dit, met de deksel op de pan, tot de appel gaar is maar nog wel bite heeft. Voeg dan de rozijnen toe en laat dan afkoelen.
  • Meng in een ruime kom de amandelmeel, havermout, kokosolie, zout en maple syrup. Meng met je handen tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Doe de appelmoes in een ovenschaaltje en verkruimel het deeg erboven.
  • Bak tot het goudbruin is, ongeveer 25 minuten.

Tip: Niet zo healthy, maar wel goddelijk: vanille-ijs erbij! Eigenlijk sowieso verstandig om dat altijd in de vriezer te hebben staan😉