Week 24: Boerenkoolchips

Gezond en gezellig in één! Deze gezonde snack is echt een aanrader. Maak lekker veel dan kun je er langer mee doen: in een met keukenpapier bekleed, afgesloten bakje kun je het prima bewaren.

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 30 minuten
Ingrediënten
- +/- 5 grote stengels boerenkoolstengels met blad
- 1 kopje ongebrande cashewnoten
- 2 el kokosolie
- Sap van een halve citroen
- 65 g edelgist (natuurwinkel)
- 2 el sojasaus
- 2 el gladde mosterd
Ook nodig:
- Keukenmachine
- Bakpapier
- Bakplaat
Bereidingswijze
- Zorg ervoor dat de boerenkoolbladeren gewassen en compleet droog zijn (leg even op verwarming of gebruik een saladedroger)
- Verwarm de oven voor op 150 °c.
- In de keukenmachine blend je de cashewnoten en kokosolie tot een gladde massa die lijkt op pindakaas.
- Voeg erna alle andere ingrediënten toe, behalve de boerenkool en blend alles glad.
- Pluk de boerenkool van de nerf zodat je blaadjes van ongeveer 5 cm over houdt. Let op! Gooi de kleine nerven niet weg. Ik heb ze opgebakken in olie en ze smaken goddelijk. Een beetje zoals groene asperges.
- Doe de blaadjes in een ruime beslagkom, giet het notenmengsel erover en hussel met je handen tot ieder blaadje boerenkool bedekt is.
- Verdeel de blaadjes over een bakplaat met bakpapier en voorkom dat de blaadjes op elkaar liggen. Je hebt genoeg blaadjes voor 2 bakplaten en die kunnen tegelijk in de oven.
- Bak het af in ongeveer 30 minuten. Check dan even. Als het nog niet knapperig is, laat je het nog een paar minuten in de oven staan.
- Snack time!
Tip: edelgist bevat foliumzuur!