Week 21: Doperwtsalade

Deze salade is heerlijk fris door de sinaasappel. Je kunt ‘m heel gemakkelijk tot maaltijdslade bombarderen door er gekookte (parel-) couscous of quinoa aan toe te voegen. Reken dan 75 gram per persoon.

Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 1 zak diepvrieserwten á 450 g
- 2 stengels bosui
- 1 hand verse basilicum
- 1 hand verse munt
- Olijfolie
- (appel-)azijn
- Sap en rasp van 1 bio sinaasappel
- 35 gram Parmezaanse kaas
- 1 hand blanke, geroosterde hazelnoten
Bereidingswijze
- Doe de erwten in een pannetje en giet er kokend water aan toe, breng aan de kook en giet erna meteen weer af. Doe dan in een ruime kom.
- Snij de bosui in ringetjes en knip met een schaar de basilicum en munt fijn.
- Meng alles in een kom en voeg 2 el olijfolie, 1 el azijn, het sap van de sinaasappel, peper en zout toe. Tot slot rasp je er sinaasappelschil en kaas over en voeg je de hazelnoten toe.
Tip: Ongebrande en ongezouten noten stimuleren de hormoonhuishouding.