Week 21: Doperwtsalade

Week 21: Doperwtsalade

Deze salade is heerlijk fris door de sinaasappel. Je kunt ‘m heel gemakkelijk tot maaltijdslade bombarderen door er gekookte (parel-) couscous of quinoa aan toe te voegen. Reken dan 75 gram per persoon.

Bereidingstijd: 15 minuten 

Ingrediënten

  • 1 zak diepvrieserwten á 450 g
  • 2 stengels bosui
  • 1 hand verse basilicum
  • 1 hand verse munt
  • Olijfolie
  • (appel-)azijn
  • Sap  en rasp van 1 bio sinaasappel
  • 35 gram Parmezaanse kaas
  • 1 hand blanke, geroosterde hazelnoten

Bereidingswijze

  • Doe de erwten in een pannetje en giet er kokend water aan toe, breng aan de kook en giet erna meteen weer af. Doe dan in een ruime kom.
  • Snij de bosui in ringetjes en knip met een schaar de basilicum en munt fijn.
  • Meng alles in een kom en voeg 2 el olijfolie, 1 el azijn, het sap van de sinaasappel, peper en zout toe. Tot slot rasp je er sinaasappelschil en kaas over en voeg je de hazelnoten toe.

Tip: Ongebrande en ongezouten noten stimuleren de hormoonhuishouding.