Week 17: Courgetti met mango

Week 17: Courgetti met mango

In deze salade zit courgetti, dat wil zeggen: sliertjes van courgette. En daardoor is het lekker licht. Je maakt de sliertjes met een zogenaamde spiralizer of spiraalrasp. Als je deze niet in huis hebt, kun je de courgette in hele dunne sliertjes snijden met een mes: lekker klusje šŸ˜‰

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 200 g sugarsnaps
  • 1 courgette
  • 1 bosje koriander
  • 3 cm geschilde verse gemberwortel
  • 3 cm verse rode peper, als je pittig eten nu aan kunt
  • 2 el sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 4 druppels sesamolie
  • Sap van 1 limoen
  • 1 rijpe mango; geschild en ontpit
  • Peper
  • 50 g geroosterde cashewnoten

Ook nodig:

  • Spiralizer
  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  • Ontdoe doe sugarsnaps van hun uiteinden en blancheer ze in kokend, gezouten water 2 minuutjes.
  • Was de courgette en snij hem met een spiraalrasp in dunnen sliertjes.
  • Doe in de keukenmachine: koriander, gember, rode peper, sojasaus, olijfolie, 4 druppels sesamolie, sap van een halve citroen-/ limoen en blend tot het goed gemengd is. Voeg dan de mango toe en blend nogmaals. Er mogen nog wel stukjes in zitten.
  • Meng de dressing met boontjes en courgette, goed husselen en opdienen met schijfje limoen, beetje versgemalen peper en geroosterde cashewnoten.

Tip: Gember kan heel erg helpen tegen misselijkheid. Hopelijk helpt het jou!

Vlees-vistip: Gerookte kipblokjes