Week 16: Paddenstoelenwrap

Week 16: Paddenstoelenwrap

Wraps hoef je natuurlijk niet op z’n Mexicaans te eten. Deze vulling is heel verrassend: zoet en hartig tegelijk. Niet het meest snelle recept, maar de moeite meer dan waard.


Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 pastinaak
  • Olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Peper, zout
  • 500 g paddenstoelen naar keuze
  • 2 takjes tijm
  • 2 handen gemengde, geroosterde noten
  • 1 venkelknol
  • (appel-) azijn
  • 1 el gladde mosterd
  • Peper en zout
  • 1 zakje gewassen rucola
  • 4 volkoren wraps

Ook nodig:

  • Staafmixer
  • Keukenmachine of mandoline

Bereidingswijze

Pastinaakpuree:

  • Snipper de ui, schil de pastinaak en snij in blokjes. 
  • Laat 1 el olijfolie heet worden in een pan. Bak de ui hierin glazig en pers er de teen knoflook boven uit.
  • Voeg van de pastinaak toe, roer om, voeg peper en zout toe en zet het vuur laag met de deksel op de pan.
  • Smoor dit tot het gaar is: ongeveer 15 minuten.
    Pureer het daarna tot een gladde puree. (Voeg evt. melk of water toe als het te dik is)

Paddenstoelen:

  • Snij de paddenstoelen in plakjes
  • Giet 2 el olijfolie in een koekenpan. Doe de paddenstoelen erbij, voeg wat peper en de takjes tijm toe.
  • Roer om en blijf bakken tot het vocht verdwenen is en het mooi bruin wordt.
  • Schep over in een schaaltje, verwijder de tijm en voeg de noten toe.

Venkel

  • Was de venkel en snij met de keukenmachine of mandoline in hele dunne plakjes.
  • Doe de plakjes in een schaal en voeg toe: 1 el (appel-) azijn, 3 el olijfolie, 1 el mosterd, peper en zout.
  • Scheur de rucola en roer die door de venkelsla. (hoe langer je de sla laat staan hoe malser/ ‘gaarder’ de venkel wordt.)

Wrap

  • Bak in de koekenpan de wraps aan weerszijden even kort aan.
  • Bekleed de helft van de wrap met de puree, dan de salade en dan de paddenstoelen.

It’s a wrap!

Tip: In pastinaak zit calcium, kalium, ijzer, vitamine C en foliumzuur. Daar doe je jouw mini-you dus een groot genoegen mee.