Week 16: Paddenstoelenwrap

Wraps hoef je natuurlijk niet op z’n Mexicaans te eten. Deze vulling is heel verrassend: zoet en hartig tegelijk. Niet het meest snelle recept, maar de moeite meer dan waard.

Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 pastinaak
- Olijfolie
- 1 teen knoflook
- Peper, zout
- 500 g paddenstoelen naar keuze
- 2 takjes tijm
- 2 handen gemengde, geroosterde noten
- 1 venkelknol
- (appel-) azijn
- 1 el gladde mosterd
- Peper en zout
- 1 zakje gewassen rucola
- 4 volkoren wraps
Ook nodig:
- Staafmixer
- Keukenmachine of mandoline
Bereidingswijze
Pastinaakpuree:
- Snipper de ui, schil de pastinaak en snij in blokjes.
- Laat 1 el olijfolie heet worden in een pan. Bak de ui hierin glazig en pers er de teen knoflook boven uit.
- Voeg van de pastinaak toe, roer om, voeg peper en zout toe en zet het vuur laag met de deksel op de pan.
- Smoor dit tot het gaar is: ongeveer 15 minuten.
Pureer het daarna tot een gladde puree. (Voeg evt. melk of water toe als het te dik is)
Paddenstoelen:
- Snij de paddenstoelen in plakjes
- Giet 2 el olijfolie in een koekenpan. Doe de paddenstoelen erbij, voeg wat peper en de takjes tijm toe.
- Roer om en blijf bakken tot het vocht verdwenen is en het mooi bruin wordt.
- Schep over in een schaaltje, verwijder de tijm en voeg de noten toe.
Venkel
- Was de venkel en snij met de keukenmachine of mandoline in hele dunne plakjes.
- Doe de plakjes in een schaal en voeg toe: 1 el (appel-) azijn, 3 el olijfolie, 1 el mosterd, peper en zout.
- Scheur de rucola en roer die door de venkelsla. (hoe langer je de sla laat staan hoe malser/ ‘gaarder’ de venkel wordt.)
Wrap
- Bak in de koekenpan de wraps aan weerszijden even kort aan.
- Bekleed de helft van de wrap met de puree, dan de salade en dan de paddenstoelen.
It’s a wrap!
Tip: In pastinaak zit calcium, kalium, ijzer, vitamine C en foliumzuur. Daar doe je jouw mini-you dus een groot genoegen mee.