Week 15: Groente als excuus voor een kaaskorst

Week 15: Groente als excuus voor een kaaskorst

Als je weer eens een craving voor kaas hebt, is dit een manier om hem, enigszins, te vergoelijken. Je eet er zó’n berg groente bij, dat het acceptabel wordt.

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote rode uien
  • 6 trostomaten
  • 1 grote courgette
  • 1 grote aubergine
  • 2 rode paprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes tijm, geritst
  • 2 takjes rozemarijn, fijngesneden
  • Peper, zout
  • 3 oude boterhammen
  • 125 g harde kaas, zoals Parmezaanse of oude kaas
  • 1 bol mozzarella

(evt.) ook nodig:

  • Keukenmachine
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en snijd alle andere groente fijn. Neem een ruime braadpan en fruit de ui in 2 el olijfolie op redelijk hoog vuur.
  • Doe dan de aubergine, knoflook, tijm en rozemarijn erbij en roer regelmatig om
  • Na 5 minuten doe je de courgette, tomaat en paprika erbij. Roer om. Het wordt nu vochtig door de tomaat. Als het niet vochtig genoeg is voeg je een klein scheutje water toe.
  • Draai het vuur laag en laat met een deksel op de pan 20 minuten sudderen. Breng erna op smaak met peper en zout.
  • Ondertussen maal je in de keukenmachine of snijd je met een mes het oude brood en de harde kaas fijn. 
  • Verwarm de grill van de oven voor.
  • Als alle groenten gaar zijn, doe je ze over in een ovenschaal. Verdeel het broodkruim, dan de harde kaas, dan de mozzarella en dan een kleine beetje olijfolie erover en zet onder de grill totdat het goudbruin is.

Tip: Een beetje pasta of aardappelpuree erbij (of onder in de ovenschaal) is heel lekker!