Week 10: Broccolikoekjes

Week 10: Broccolikoekjes

De ogen van je baby zijn nu volop in ontwikkeling. De antioxidanten in broccoli zijn goed voor het zicht van je baby. Broccoli bevat ook de vitamines A en C. 

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 middelgrote stronk broccoli
  • 3 eieren
  • 4 takjes peterselie
  • 1 el gladde mosterd
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 2 el volkoren meel
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • Peper en zout

Yoghurt-chilisaus

  • 3 el chilisaus
  • 3 el yoghurt

Ook nodig:

  • Keukenmachine
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in kleine roosjes, kook het beetgaar en laat afkoelen. Snij erna fijn en doe in de keukenmachine, waar je de eieren en peterselie aan toevoegt. Maal dit fijn tot een egale massa en giet vervolgens in een ruime kom.
  • Voeg dan toe: mosterd, kaas, meel en alle kruiden. Roer tot alles goed gemengd is. Voer dan peper en zout toe. Het moet een dik beslag zijn, dat nog net vloeibaar is, voeg eventueel meer meel toe.
  • Laat in een koekenpan 2 el olijfolie heet worden. Vorm met twee eetlepels een koekje en leg die in de pan. Bak de koekjes 5 minuten aan tot de onderkant mooi bruin is, draai ze om en zet het vuur lager. Bak de koekjes nog ongeveer 8 minuten met de deksel op de pan tot ze gaar zijn. 
  • Meng tussendoor voor het sausje de yoghurt met chilisaus
  • Serveer met de yohurt-chilisaus

Dit is zo’n recept waarbij je de groente een beetje kunt ‘vermommen’, wanneer je het moeilijk vindt om genoeg groente binnen te krijgen. Eigenlijk kun je het maken met iedere soort gekookte groente – ook een groentekliekje van gisteren is ideaal!