WAAR bijaardbei

WAAR bijaardbei

Mannen kunnen niet zoeken.

Ok, ik heb hier niet echt een multidisciplinair, toegepast wetenschappelijke onderbouwing voor, (reden genoeg voor mijn vriend om mij al niet meer serieus te nemen) maar ik heb zo het idee dat ik er mensen zijn die dit kunnen beamen.

– waar is mijn telefoon?
– waar is mijn oplader?
– waar is mijn tandenborstel?
– waar zijn mijn sokken?
– waar zijn mijn autosleutels?
– waar is mijn paspoort?

Nou wat denk je van: waar je hem het laatst gehad hebt? Dus je telefoon ligt dan hoogstwaarschijnlijk niet op het aanrecht terwijl je geen stap in de keuken hebt gezet. En ik zal ook niet met jouw oplader aan de haal zijn gegaan terwijl ik geen Samsung heb.
Ik ben verbolgen van de insinuatie. Waarom zou ik, op een te late ochtend voor werk en opvang, wanneer ik mezelf en mijn kind nog moet voeden, me bezig houden met dat ene paar sokken van jou?
Toegegeven, ik weet eigenlijk wel altijd waar alles te vinden is. Er is altijd wel een ooghoek waar die bos met sleutels opdoemt of een geheugenflits waarin ik dat bordeauxrode boekje zie liggen.
Ik vrees dat mannen (ja, want ik bespeur dit gedrag echt niet alleen bij de mijne) dat donders goed in de gaten hebben en dat ze daar misbruik van maken. Ze beginnen niet eens met zoeken omdat het vrouwtje het toch wel weet. En het potdikke ook nog op een presenteerblaadje aanreikt! Goed, het komt er dus op neer dat een beter milieu bij jezelf begint. Ik zal het eens een weekje proberen, bij wijze van experiment. En zodra er dan weer eens een ‘waar’-vraag klinkt, zal ik die beantwoorden met: “waarbij aardbei”. Om maar eens iets te noemen. Het zal mij benieuwen.
Ondertussen heb ik dan alle tijd om, al nippend van mijn wijntje, te genieten van deze zelf gedroogde aardbeien. Echt een topcombi. Maar door de muesli zijn ze ook niet te versmaden. Dé oplossing voor als je aardbeien over hebt omdat de meneer van de markt je dat extra doosje in de maag splitst.

Recept

Zelf gedroogde aardbeien
Snack, +/- 3 uur

– Verwarm de oven voor op 100 graden (Koeler kan, dan duurt het langer)
– Ontkroon de aardbeien
– Snij ze in plakjes
– Bekleed de ovenplaat met bakpapier
– Verdeel de aardbeien erover
– Je kunt ervoor kiezen om extra smaak toe te voegen dmv bijvoorbeeld balsamicoazijn
– Zet in de oven voor 1,5 uur, keer de plakjes erna om en laat het nog 1,5 uur drogen
– Je kunt het ook korter doen dan blijven ze nog een beetje vochtig, ook lekker!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.