Twee violen en een tapenade en een fluit – (blauwe kaas tapenade)

Twee violen en een tapenade en een fluit – (blauwe kaas tapenade)

Het tjilpen van de vogels ontwaakt mijn gehoor, de matineuze zonnestralen beuren mijn oogleden omhoog en mijn verstand begint langzaamaan te ratelen met als gevolg dat het besef zich als een olievlek door mijn lichaam verspreidt. In mijn ledematen voel ik een lichte tinteling en mijn hart maakt een huppeltje.

Ik ben jarig!

Al 33 jaar lang maakt deze dag me heel erg blij. De aandacht, trakteren, vieren en.. to be honest: cadeaus. 1 van die cadeaus is wederkerend en favoriet: ik mag bepalen wat er gegeten wordt vanavond. 😉

Nou is dit tegenwoordig meer regel dan uitzondering, maar toen ik klein was vond ik dat hemels. Pannenkoeken vond ik vies, taart te zoet en patat saai, dus daarom koos ik steevast voor mijn lievelingskost: tagliatelle pasta met kip en gorgonzolasaus. Voor mijn culinair manke moeder ook een presentje, want dit maal kon niet mislukken: ze gooide 2 hompen gorgonzola bij wat gaargekookte blokjes kip. Beetje pasta koken, aldente bestond toen nog niet dus opletten was niet nodig, en klaar.

Nu word ik onpasselijk bij de gedachte dat ik daar, zonder dollen, 3 borden van leeg at.

 

Naast het uitoefenen van invloed op de kost heb ik op het web even opgesnord wat ik vanaf vandaag van de toekomst kan verwachten. Van de weeromstuit heb ik ontdekt dat het 33e levensjaar het drukste jaar is voor de vrouw. E-mailprovider Hotmail heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat een derde van de vrouwen dan maar vijf uur per nacht slaapt en zestig procent geeft toe dubbele afspraken te maken om aan alle verplichtingen tegemoet te komen. Vier vijfde zegt slechts één uur per dag over te houden om iets leuks te doen. Hopelijk behoor ik niet tot dat andere vijfde deel en kan ik in dat uurtje nog net mezelf tevreden stellen met het kiezen van het avondmaal.

Hotmail weet me ten slotte gerust te stellen met de volgden opbeurende uitsmijter: “Eenmaal voorbij de 55 jaar wordt het leven van vrouwen een stuk rustiger.” Oh! Dan al?!?

 

Omdat ik vandaag gezegend ben met meer dan één uur voor leuke dingen neem ik de tijd om iets lekkers te maken. Traditie getrouw met blauwe kaas, maar dan toch net even anders.

 

Tapenade van blauwe kaas, walnoot en vijg.

Recept

 

Tapenade van blauwe kaas, walnoot en vijg
Afwas: keukenmachine

 

Snij van de vijgen het topje af, snij ze grof in stukken en gooi in de keukenmachine. Maal het met een paar keer pulseren redelijk fijn. Was de stengels bleekselderij, snij ook grof en voeg bij de vijgen. Versnijd de kaas en gooi die, samen met de walnoten, te slotte ook in de keukenmachine. Voeg versgemalen peper, een scheut olijfolie en een beetje witte wijnazijn toe. Pulseer een paar keer en dan proeven. Voeg vooral toe wat je lekker vindt. 

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.