Oorsprong

De oorsprong van mijn passie voor koken gaat behoorlijk wat jaartjes terug en legt ook een reisje binnen ’s lands grenzen af.
Het begon namelijk allemaal op Terschelling waar ik jaarlijks meerdere malen met de familie vertoefde in het huisje van mijn oma. Ik de keuken van dit pittoreske vakantiehuisje zaten tot mijn grote genoegen 2 ramen met ieder afzonderlijk een rolgordijntje. Het openen van dit gordijntje was de ideale opening van mijn eigen kookprogramma. Daarnaast had ik van het keukentrapje ontdekt dat het de perfecte hoogte had, zodat ik net met mijn gezicht de ‘kijkers’ recht in de ogen kon kijken.
Ik kon daar in die keuken uren mijn gang gaan, vooral ook omdat ik niet gestoord werd door een overbezorgde moeder. Mijn moedertje had met mij de volgende, pedagogisch verantwoorde, afspraak gemaakt: “Je mag alles maken, zolang je het maar zelf op eet.” Een venijnig regeltje.. Zeker wanneer je vol overtuiging de mensen thuis vertelt dat een extra snufje chilipoeder in de bak met melk en Nesquickpoeder een absolute aanrader is!
Nadat mijn gebeden om een eigen kookboek en een werkend fornuis werden verhoord, namen mijn kunsten al snel smaakvollere vormen aan. (op het koekjesdeeg waar ik met tomaat en kaas experimenteerde na dan..)
Op mijn 14e loog ik dat ik 15 was zodat ik een restaurant als kokshulpje aan de slag kon. Al ver voor Sinterklaas was ik bezig met het uitdenken van een uitgebreid kerstmenu dat ik op mijn 16e alleen op tafel toverde.
En mijn huisgenoten in het studentenhuis waar ik ging wonen hadden al snel in de smiezen dat er 1 iemand in de keuken de scepter zwaaide. Tot hun genoegen, hoop ik..Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.