Ont-bijten 3 – (eggmuffins zoet & hartig)

Ont-bijten 3 – (eggmuffins zoet & hartig)

Ont-bijten.

Als ik iets niet doe de aanstaande periode is dát het wel. Er gaat de komende dagen nogal veel ge-beten worden namelijk. En ook zeker in de ochtend. Op dat moment heb je immers al pak-‘m-beet acht uur niet gegeten: wat exorbitant lang is tijdens deze periode.

Het lijkt wel of mijn maag momenteel een soort automatische, tijdelijke modificatie doorvoert: waar normaal drie porties van normale grootte volstaan, lijkt mijn maag nu op die van een walvis en blijk ik plaats te hebben voor het dieet van een bolle Amerikaan, want waar slaat het op dat ik wakker word met serieus, ernstige honger (ja, Afrika) na een uitgebreid acht-gangen diner?

Uit een onderzoek van Groupon blijkt dat al het eten tijdens kerst 1 van de meest gehate kersttradities is. (samen met kerstfiles…) Nou, nou stelletje zonnestralen. Je moet maar zo denken: ieder jaar zie je tijdens kerst de bui(k) al hangen, maar erna mag je jezelf weer lekker uithongeren, bleekselderij eten alsof je leven ervan af hangt en sporten tot je een ons weegt. Wat een heerlijk vooruitzicht.

Ik neem het er nog maar even van.

Daarom hier drie lekkere tips voor het kerst-ontbijt: DIY hazelnootpasta, DIY crackers en egg-muffins hartig & zoet.

En dan nu tot slot de eggmuffins!

Recept 

1.      Egg-muffins zoet/ hartig

Verwarm de oven voor op 180 graden / 165 graden hete lucht.

-> Gebruik 1 ei per muffin. Klop dat los en gooi erna door wat jou lekker lijkt. Ik koos voor drie varianten.

1. kerrie – kruiden: verknip een beetje verse kruiden die je heb liggen als: dille/ basilicum/ koriander boven het losgeklopte ei. Voeg erna ruim kerriepoeder, versgemalen peper, zout, eventueel voor wat pit wat sambal/ cayennepeper en een tl mosterd toe. Klop tot het goed gemengd is.

2. Truffel – Parmezaanse kaas: voeg een druppel of twee truffel-olie aan het losgeklopte ei toe. Rasp er dan lekker veel (+/- een handje) Parmezaanse boven. Dan ruim zwarte versgemalen peper en een scheutje room. Zout is niet nodig. Een paar uitgebakken paddenstoelen zijn er ook heerlijk door. Dan goed mengen.

3. Dit is een soort brood-loos wentelteefje. Voeg kaneel, citroenrasp, bruine suiker en een beetje honing toe en meng goed door.

-> Smeer muffin-vormpjes of vuurvaste glazen is met roomboter en vul met het eimengsel. Bak af in 10 – 15 minuten. Ze komen heel mooi omhoog in de oven, maar storten erna helaas in. De smaak is er niet minder om!

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.