Ont-bijten 1 – (hazelnootpasta)

Ont-bijten 1 – (hazelnootpasta)

Ont-bijten.

Als ik iets niet doe de aanstaande periode is dát het wel. Er gaat de komende dagen nogal veel ge-beten worden namelijk. En ook zeker in de ochtend. Op dat moment heb je immers al pak-‘m-beet acht uur niet gegeten: wat exorbitant lang is tijdens deze periode.

Het lijkt wel of mijn maag momenteel een soort automatische, tijdelijke modificatie doorvoert: waar normaal drie porties van normale grootte volstaan, lijkt mijn maag nu op die van een walvis en blijk ik plaats te hebben voor het dieet van een bolle Amerikaan, want waar slaat het op dat ik wakker word met serieus, ernstige honger (ja, Afrika) na een uitgebreid acht-gangen diner?

Uit een onderzoek van Groupon blijkt dat al het eten tijdens kerst 1 van de meest gehate kersttradities is. (samen met kerstfiles…) Nou, nou stelletje zonnestralen. Je moet maar zo denken: ieder jaar zie je tijdens kerst de bui(k) al hangen, maar erna mag je jezelf weer lekker uithongeren, bleekselderij eten alsof je leven ervan af hangt en sporten tot je een ons weegt. Wat een heerlijk vooruitzicht.

Ik neem het er nog maar even van.

Daarom hier drie lekkere tips voor het kerst-ontbijt: DIY hazelnootpasta, DIY crackers en egg-muffins hartig & zoet.

Laat ik met de hazelnootpasta beginnen:

Recepten

1.      DIY: hazelnootpasta

Rooster in een koekenpan de hazelnoten even tot ze gaan bruinen.
Als je geen vloeibare honing gebruikt, verwarm het dan even in een pannetje. Laat ook de chocola vloeibaar worden in een pannetje.

Gooi de noten na het roosteren in de keukenmachine en maal ze fijn. Je kunt zelf kiezen hoe fijn: ik liet het wel vijf minuten malen. Gooi er dan de cacao, honing, chocola, olie, vanille en zout door. Wederom goed mengen en klaar! Zó makkelijk en zó lekker!

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.