OmeLet it go – (fluweel omelet)

OmeLet it go – (fluweel omelet)

Nooit uit een potje. Alles zelfgemaakt. Altijd vers. Nog vaker van het seizoen. Gevarieerd met de hoofdletter G. Nimmer bespoten. En steevast overgoten met een volvette saus van moederliefde. Dat zijn de groenteprakjes, nou zeg maar gerust groenteschotels, voor het minimensje waar ik al mijn ziel en zaligheid in steek.
En guess what? Mevrouw haalt al bij het naderen van lepeltje nummer 1 haar neus op en kijkt minzaam over mijn schouder naar een grijze stoeptegel die vele malen interessanter blijkt.
Heb ik weer: de aan groente verslingerde, foodbloggende, healthy hekelende vertiervega heeft een kind die haar religie boycot. Mijn kind is een groente-anarchist.
In den beginne kon ik hier nogal van in de stress raken: verkeert mijn kind in een soort ultra prille puberale fase en weigert ze daarom mijn regime? Ik dacht dat ze me pas rond haar 14e zou gaan haten.
Maarrr tegenwoordig heb ik een remedie. Als ik voor de zoveelste keer met een nieuwe groentecreatie en al mijn goede moed voor haar ga zitten en ik zie die wipneus al weer aanstalten maken om de hoogte in te vliegen, denk ik snel aan.. Elsa.
Elsa heeft me, al sinds de zwangerschap, zoveel wijsheid gebracht. Toen ik met een megabuik gek genoeg geen 4 dozen tegelijk kon tillen. Toen ik de tram op een haar na mistte omdat ik niet harder kon lopen dan tempo waggel. Op al die avonden dat er een nieuw darmstelseltje het niet eens was met buitenbuikse voeding. Die keren dat de hysterie uitbrak vanwege honger terwijl er net een uur lang gevoed was. En dus ook bij het niet eten. Al die keren denk ik aan Elsa.
“Let it go, let it gooooo!” Ik turn gewoon away, ik slam de door, ik care niet wat anderen gaan zeggen: het never bothered me anyway.
Ja ok, Elsa heeft het natuurlijk ergens anders over, maar haar woorden zijn zo treffend. Hoe verzint meneer Walt D. het iedere keer toch weer?
En als het me dan weer eens niet bothered, grijp ik gewoon naar een succesnummer, zoals: het ei. Daar kun je madammeke wel voor uit haar wiegje halen.
Daarom hierbij hét recept voor een fluweel zachte omelet, die zelfs door de babyballotage komt.

Recept

Fluweel omelet
Ontbijt/ lunch/ snack, 15 min., 4p.

Eigenlijk kun je aan je omelet alles toevoegen van jouw gading, maar om hem super silky te krijgen, is dit het geheim: yoghurt/ kwark.
Dus:
– Klop het ei los in een kommetje.
– Voeg bijvoorbeeld toe: peper, beetje zout, mosterd, kerriepoeder, beetje sambal en dus ten slotte een goeie scheut yoghurt of kwark.
– Even goed mengen.
– Verwarm een koekenpan met een klont boter of olie en giet, zodra het heet is, het eimengsel erbij.
– Eventueel kun je er nu nog wat geraspte kaas over verdelen.
– Zet het vuur laag en dek af met een deksel.
– Zodra de bovenkant gaar is, is je fluweelzachte omeletje klaar!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.