Om te seizoenen – (aspergesalade met (zoete) aardappel)

Om te seizoenen – (aspergesalade met (zoete) aardappel)

 

Ik haat dit weer. Een beetje. Ik ben namelijk zo bang dat ik er aan wen. En zie dan maar weer eens af te kicken. Dat gaat dan vaak ‘cold’ turkey, met als gevolg dat ik depri en bibberend als een rietje met m’n knietjes in de trui op de donkerste hoek van de bank bivakkeer.
Hetzelfde geldt voor de vrije dagen van deze periode. Ineens transformeert de donderdagochtend tot een lome, zonnige, late morgen waar, na een potje yoga in de zon en een vers, dampend bakkie, je grootste zorg is of je nou al wel of niet zonnebrand op moet smeren met dit zonnetje. Ho, stop, halt! Dit is veel te relaxed! Met open ogen tuimel je in de val die ‘4 werkdagen’ heet en eruit komen is bijna barbaars.
En dan zijn daar ook nog de asperges. Midden maart begint me het water al in de mond te lopen. Gepaard met weemoedigheid. Want wat moet ik met mijn leven aan als dat witte goud weer van de menukaart verdwijnt?
Er zit maar 1 ding op: het er van nemen zo lang het kan. ‘Karpee die-em’ zoals de Amerikanen zeggen. En, toegegeven, elke dag die downward dog terwijl het zweet en de zonnebrand je ogen in druipt en je weet dat je zo nog een berg asperges moet schillen, gaat ook vervelen.
Kortom: seizoenen zijn om te.. zoenen dus. Vandaag op het menu een salade met asperges, zoete en gewone aardappelen en ei.

 

Recept

Salade met asperges en (zoete) aardappel
(Maaltijd-) salade/ lunch, 35 min., 4p.

– Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes.
– Bak de blokjes in een hete koekenpan met een ruime klont roomboter tot ze gaan bruinen. Zet dan het vuur laag zodat ze kunnen garen. Haal ze daarna van het vuur.
– Schil dan de asperges.
– Zet een ruime pan op met +/- 10 cm water en de schillen.
– Zodra het kookt, verwijder je de schillen en voeg je de geschilde asperges toe.
– Breng dit weer aan de kook.
– Wanneer het kookt zet je het vuur uit: na 20 minuten zijn de asperges klaar.
– Giet af of bewaar het vocht voor soep.
– Snij de gewassen sla in reepjes.
– Maak de dressing: 4 el olijfolie, 2 el balsamicoazijn, 1 el mosterd, peper en zout.
– Kook de eieren zoals jij ze graag hebt. Ik kook ze 3 minuten.
– Meng de alle ingrediënten met de dressing et bon apetit!

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.