norMAAL – (een niet normaal lekkere boterham)

norMAAL – (een niet normaal lekkere boterham)

“Kun je even kijken of de kippen ongesteld zijn? Ik heb wel zin in een gebakken eitje namelijk…”
Dit klinkt tamelijk goor, maar dit is waar het grofweg op neer komt volgens 2 superpopulaire ‘collegaatjes’ van me. De dames, met 200.000 volgers en al vier kookboeken op hun naam, gaven afgelopen weekend een interview in de NRC waar ze hun voedingsopvattingen eens even fijntjes uiteen zetten. Behalve dat je bij het eten van een ei dus een hennige menstruatie naar binnen giet, vinden ze ook dat je je mondwater moet vervangen door kokosolie en dat voor het volgende op de menukaart geen plaats is: zuivel, graan, vis, vlees, gluten, soja. Dat is best een boel. Geen wonder dat je er van afvalt.
Begrijp me goed: ik gun de dames hun succes, en het volgen van een, in hun bewoording, ‘plantbased’ dieet is natuurlijk goed voor moeder aarde, maar op de een of andere manier voel ik me altijd zo inferieur als ik zulke verhalen lees. Ik heb geen keuze aan 86 biowinkels om me heen, ik maak niet het budget vrij om wekelijks die winkels leeg te trekken, ik neem niet de tijd om de hele dag smoothies te bouwen en bovenal: ik heb eigenlijk gewoon geen zin om mijn leven zo te leiden. Nou, dan doe je het niet, zou je kunnen zeggen. Maar ergens ben ik dan bang dat ik iets mis: zouden die troela’s zich echt veel beter voelen dan ik?
Toch kom ik niet in de verleiding omdat ik graag normaal wil eten. Is dat zo gek? Ontbijt met muesli, lunch met salade of een boterham en ’s avonds varieert het van pasta tot stamppot en van nasi tot een burgertje. En in het weekend komt daar chips, taart, chocola en wijn bij. (en mijn weekenden beginnen vaak al op al dinsdag..)
Ok, ik eet geen vlees en daarom denken mensen me vaak in het hokje met die bovengenoemde groene gelukkige vriendinnen te kunnen stoppen, maar niets is minder waar. Ik hou van granen, gluten, soja, zuivel en als het me uitkomt allemaal door elkaar.
Oh, en ook op eieren ben ik zeer ‘gesteld’.
Kortom: ik ben dol op een nor-maal. Zoals dit nor-maaltje: een boterham met ei. Maar dan wel in de beste combi die er is: geroosterd met gezouten roomboter, avocado, kappertjes, gerookt paprikapoeder & zwarte peper. Deze wil je.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.