Kwamkwammer – (koude komkommersoep)

Kwamkwammer – (koude komkommersoep)

Toen Twix nog Raider heette, toen de gulden nog vierkant was en toen Wesley Sneijder nog langer was dan van Persie.

 

Vroeger.

 

Het is komkommertijd: de tijd waarin het nergens de tijd naar is, behalve naar komkommers. Dus ben ik me gaan richten op een andere tijd: de verleden tijd. Ja, je moet wat.

Zo las ik een bericht met resultaten uit een onderzoekje dat een Amerikaans restaurant heeft gehouden naar aanleiding van slechte recensies. Beveiligingsbeelden van 2004 en van vandaag de dag werden naast elkaar gelegd. Pas op: schokkende resultaten!

 

Uit 45 transacties kwamen de volgende verschillen aan het licht:

 

·       2004: Klanten doen er ongeveer 8 minuten over voordat ze het menu dichtklappen en bestellen.

 

·       2014: Nog voordat ze het menu openen, pakt de meerderheid hun mobiele telefoon. Sommigen maken foto’s terwijl anderen iets anders met hun telefoon doen.

 

·       2004: De bediening neemt vrijwel direct de bestelling op.

 

·       2014: 7 van de 45 klanten riep direct de bediening. Ze lieten iets zien op hun telefoon. Dit nam ongeveer 5 minuten in beslag. De klanten bleken een probleem te hebben met het WiFi-netwerk en ze eisten dat de bediening hen hiermee zou helpen.

 

·       2004: Na +/- 6 minuten is het eten bij de tafel.

 

·       2014: Uiteindelijk benadert de bediening de tafel om de bestelling op te nemen. De meerderheid heeft nog niet het menu geopend en vraagt de bediening nog te wachten.

 

·       2004: Van de 45 klanten sturen er 2 klanten iets terug.

 

·       2014: Klant opent het menu, leggen hun telefoon op het menu en blijven doorspelen met hun telefoon. De bediening keert terug naar de tafel. De klant heeft nog meer tijd nodig. De gemiddelde tijd van het gaan zitten tot de bestelling bedraagt 21 minuten. Na 6 minuten is het eten bij de tafel. 26 van de 45 klanten brengen zo’n 3 minuten door met het foto’s maken van hun voedsel. 14 van de 45 klanten nemen foto’s van elkaar met het eten voor hun neus of doen net alsof ze het gerecht opeten voor de foto. Dit duurt 4 minuten aangezien ze de foto nog bekijken en in sommige gevallen opnieuw nemen.

9 van de 45 sturen eten terug omdat het, inmiddels, te koud is.

 

·       2004: Bediening blijven etende gezelschappen in de gaten houden zodat ze snel kunnen reageren wanneer de tafel iets nodig heeft.

 

·       2014: 27 van de 45 klanten vraagt de bediening om een foto te maken van hun gezelschap. 14 van deze klanten vroegen de bediening om de foto opnieuw te nemen aangezien ze niet tevreden waren met de eerste foto. In deze tijd kan de bediening uiteraard geen andere tafels bedienen.

 

·       2004: Klanten zijn uitgegeten, de rekening wordt gegeven en binnen 5 minuten zijn de klanten vertrokken.

Gemiddelde tijd van binnenkomst tot vertrek: 1 uur en 5 minuten.

 

·       2014: Als de rekening arriveert duurt het 15 minuten langer dan in 2004 om te betalen en ons restaurant te verlaten.

Gemiddeld tijd van binnenkomst tot vertrek: 1 uur en 55 minuten.

 

(Bron: http://www.froot.nl/posttype/froot/restaurant-kreeg-slechte-recensies-dus-gingen-ze-op-onderzoek-uit-en-kwamen-hier-achter/)

 

Deze oma wil niet vingerwijzend over die goede oude tijd door mijmeren, maar als je dit leest krijg je toch wel een klein beetje heimwee naar de Raider, Daalder en lange Wes. En naar de bakelieten huistelefoon.

Tijd om de melancholie te sussen met een verkoelend soepje. In de toekomstige tijd, welteverstaan.

 

Kwieke koude komkommersoep.

Recept

Kwieke koude komkommersoep
Soep/ snack/ lunch, 10 minuten, 4p.

Snij de komkommers over de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en hak in grove stukken. Gooi deze stukken in de blender samen met de yoghurt, olijfolie, sesamolie, verse dille, mierikswortelpasta, citroensap, chilipeper, zout & versgemalen peper. Blend dan zo fijn mogelijk. Even proeven en eventueel iets van jouw keuze toevoegen.

Als je de soep fijner wil, zou je hem kunnen zeven. Maar ik vind hem zo al te gek. Picknicken maar!

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.