(k)oerei – (oeuf avocado)

(k)oerei – (oeuf avocado)

Palm palm pasen, ei koerei. 
Nederland heeft afgelopen twee dagen zo’n 32 miljoen eitjes getikt. Iedereen die wel eens eieren op het boodschappenlijstje gehad heeft staan weet dat een ei niet zo maar gekocht is: meergranen, vrije-uitloop, mais, rondeel, scharrel, voliere, 4-sterren, omega, bla, bla. Het is voor de consument geen eitje dus, zo’n eitje kopen.
Je wil het liefst inzicht krijgen in waar het ei vandaan komt en of de kip zich een beetje kiplekker voelt, maar daar wordt je niet zo 1, 2, 3 wijs uit. Hoe heeft moeder natuur het ooit bedoelt? De kip, scharrelt rond, eet wat hij wil en legt een ei. Wat eet hij dan? Juist: insecten. En geen gemodificeerd, overzees sojavoer, lijkt mij zo.
Daarom is de wereld een stukje mooier geworden door de komst van deze eieren: afkomstig van kippen die gevoerd zijn met insecten. Goede bijkomstigheid is dat de vetzuren uit de insecten een anti-bacteriële werking hebben waardoor de natuurlijke weerstand van de kippen stijgt: minder antibiotica is dan dus nodig. Nou, wie wil dat nou niet? 
Dit Oerei is nu alleen nog verkrijgbaar in de Agrimarkt, maar hopelijk kun je ook heel binnenkort naar de supermarkt bij jou in de buurt voor een appel en een oerei.
Maak dan bijvoorbeeld dit supermakkelijke receptje: een avocado eitje.

Avocado eitje

Ontbijt/ hapje, 25 minuten (incl. Baktijd), 1 p.

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Snij de avocado over de lengte doormidden en verwijder de pit met een mes. Hol met een lepel de avocado een beetje uit; verwijder ongeveer de helft van het avocadovlees, afhankelijk van de grootte van je ei.
– Bekleed met een paar plakjes kaas de holte (je kunt de kaas ook vervangen door een klodder crème fraîche).
– Verdeel dan een snuf kerrie, peper, zout, chilipoeder en 3 druppels worcestersaus over de holte.
– Breek erna het ei open en leeg het in de holte.
– Strooi er dan nog een minibeetje kerrie en chili over heen en zet in de oven.
– Na ongeveer 20 minuten is het ei gaar en niet te hard, maar dat verschilt per oven dus houdt het goed in de gaten. Een paar druppels balsamicoazijn erover en klaar!

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.