Keukenkastje

Ik realiseer me dat wanneer ik tips geef over hoe en wat te koken, ik niet moet vergeten om niet aan de basis voorbij te gaan: het keukenkastje! De bakermat van de keuken. (ja, samen met de ijskast..)


Mijn kookfilosofie is dat het vooral simpel, lekker en voedzaam moet zijn. Dan hoor ik wel eens dat mensen in blinde paniek raken wanneer ze in een recept zien staan dat er een blaadje laurier moet worden toegevoegd of dat een snufje komijn het gerecht helemaal af maakt.
Als je niet zo’n kok bent, begrijp ik dat. Maar geloof me: kruiden maken het gerecht! Juist een simpel en voedzaam gerecht, wordt lekker door een kruid.
En daarnaast dient een beetje keukenkast voorzien te zijn van een aantal producten, die je in geval van nood een heel eind op weg kunnen helpen.

Daarom wil ik iedereen hierbij een dringend verzoek doen: snel je naar de supermarkt en sla onderstaande producten in.

Keukenmustjes:
  • Ui
  • Knoflook
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • Azijn: balsamico & en wijn
  • Maggi: blokjes en flesje
  • Ketjap
  • Sojasaus
  • Chilisaus
  • Mayonaise
  • Ketchup
  • Mosterd
  • Wasabi
  • Citroensap
  • Roomboter
  • Thaise/ Indiase currypasta
  • Sambal   
  • Harde Italiaanse kaas (Grana Padano, Parmigiano Reggiano of Pecorino)
  • Kruiden: zout, peper, chilipoeder, gemberpoeder, komijnpoeder, laurierbladeren,           kerriepoeder, kaneel, tijm, rozemarijn.
  • Koolhydraten: rijst, pasta, couscous (of bulgur), mais-/ rijstnoedels.
  • Bloem
  • Paneermeel
  • In blik: gepelde tomaten, tomatenpuree, artisjokharten, linzen, kikkererwten, mais.
  • In pot: olijven, zongedroogde tomaten, gegrilde paprika’s, bouillon
  • Minimaal 1 fles witte en rode wijn (Niet dat ik wijn in mijn keukenkastje heb liggen, maar dat het een must is, staat buiten kijf. Daarom noem ik het toch nog maar even..)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.