Ik lijd aan afschijt – (mangosalade om te zoenen)

Ik lijd aan afschijt – (mangosalade om te zoenen)

Het steekt de kop op bij vertrek, maar eigenlijk ook bij binnenkomst. Vooral bij zakelijke aangelegenheden in de oh-zo-amicale televisiebusiness. Maar op de eerste dagen van het nieuwe jaar viert het ook hoogtij.

Mijn zoenaversie.

Ik vlieg mijn vrienden en familie met liefde om de nek, maar waarom de hell zou ik dat doen als ik je net een uur ervoor de hand heb geschud? Als we net amper 37 woorden hebben gewisseld? Of als het toevallig 3 januari is?

Zonder dat gelebber vond ik het ook heus wel leuk om je gesproken te hebben en wens ik je ook echt wel het allerbeste voor het nieuwe jaar toe. Mannen kennen maar 50% van dit probleem: strontjaloers ben ik daarop.

Dikwijls haal ik mijn ‘ik-doe-even-zo-wapen’ uit de kast, waarbij ik met gepaste afstand van de groep een twee handen tellend zwaaigebaar maak. Maar mijn broer en zusje lachen me hierom altijd zo hard uit, dat ik dan alsnog plichtsgetrouw, met het schaamrood op de kaken en hoogst geïrriteerd drie wangen per persoon wegschuur.
Kan iemand me vertellen wie hier wel blij van wordt? Wie kijkt er in godsnaam de hele meeting, dag of jaar uit naar het moment waarop de personal space binnen gevlogen kan worden van iemand waarvan je de naam al lang en breed ontschoten is? Wie zegt: “Ah, shit, balen, maar drie keer zoenen. Ik zie zo mieters uit naar de volgende mt-vergadering.”
Noodgedwongen hanteer ik daarom ook wel de ‘wc-truc’. Even plassen om nooit meer terug te keren. Ik weet het: niet echt een hoog staaltje vriendelijkheid, maar de grootte en de nieuwigheid van groep dwingen me er soms gewoon domweg toe: ik lijd immers aan afschijt.

Niet weglopen doe ik voor deze salade. Vanwege de smaak en de eenvoud: om te zoenen! Minimaal drie keer. Aziatische mangocourgettisalade.

Recept

Aziatische mangocourgettisalade
Salade/ voor-/ bijgerecht, 15 min., 4p.

– Ontdoe doe boontjes/ sugarsnaps van hun uiteinden en blancheer ze in kokend, gezouten water 2 minuutjes.
– Was de courget en snij hem met een spiraalrasp in dunnen sliertjes (of met de hand: lekker klusje).
– Gooi in de keukenmachine of blendbeker: koriander, gember, rode peper, 2 el sojasaus/ tamari, 4 el olijfolie, 4 druppels sesamolie, sap van een halve citroen-/ limoen en 1 el wasabipasta en blend tot het goed gemengd is. Voeg dan de mango toe en blend nogmaals. Er mogen nog wel stukjes in zitten.
– Meng de dressing met boontjes en courgette, goed husselen en opdienen met schijfje citroen/ limoen, beetje versgemalen peper en geroosterde cashewnoten.

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.