Hoemoes ’t ook alweer? – (hummus)

Hoemoes ’t ook alweer? – (hummus)

Geweld. Het voltooid deelwoord van wellen. Een begrip dat je wel kunt verwachten op een blog als deze. Maar het is ook een woord met een negatievere connotatie. Gister bleek dat de wereld een stuk minder gezellig is dan 5 jaar geleden: onze globe is gewelddadiger dan ooit te voren. Daarbij doet het Midden-Oosten de grootste duit in de zak. (btw: Hollandia pronkt op plek 22)
De cijfers: 11% van het bruto mondiaal product en bijna de dubbele waarde van de wereldwijde voedselproductie gaat op aan dat geknok! Ik vind het vrij veel. Je zou er spontaan anti-Midden-Oosters van worden. Maar daar wil ik bij deze een stokje voor steken. Want als er iets is dat geweld wordt, zijn oorsprong in Midden-Oosten vindt  èn positief is, dan is het wel: hummus!

Hazelnoothummus.

Recept

Hazelnoothummus
Snack, 15 minuten.

Zoals ik al aangaf kun je kikkererwten een nachtje wellen, maar kikkerweten uit een blikkie zijn ook prima.
Gooi in de blender: de inhoud van 1  blik kikkererwten INCLUSIEF vocht (dit is zout water; dat het smeuïg maakt), de verse koriander, de hazelnoten, de tahin, scitroensap en rasp, royaal versgemalen peper en zout, komijnpoeder, korianderpoeder, 3 el olijfolie en ten slotte eventueel wat rode peper/ sambal voor de dare-devils onder ons.
Blenden. Proeven. Op jouw smaak brengen. Klaar!
Te droog? Voeg olijfolie, mayonaise of eventueel Griekse yoghurt toe.

Tip: vervang de hazelnoten een keer door een paar artisjokharten. Dat maakt de hummus iets frisser van smaak.

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.