Hapril

Hapril

Niet alleen omdat het woord ‘hap’ letterlijk het best bij de maand april past, ook omdat de zon ons het huis uit sleurt, het terras lonkt en de picknickmand staat te trappelen: we snakken naar snacken!
Er is niets leukers dan een zonnig terras als zoete inval waarbij de wijn rijkelijk vloeit en de tafel gevuld is met een goede hap!
Daarom hier een hap die overheerlijk ennn.. ook nog eens te behappen is.

Kokosflensenvelopjes met zalm, appel en mierikswortelcrème.

Recept

Kokosflensenvelopjes met zalm, appel en mierikswortelcrème
Snack/ hapje, Voor 10 hapjes

Klop de 2 eieren los en voeg daar een beetje versgemalen peper, zout, snuf kerrie en een paar druppels citroensap aan toe. Bak dit in 2 porties als een flensje in kokosolie. (verkrijgbaar in biologische winkel)
Als de flensjes afgekoeld zijn, steek je er rondjes uit zoals op de foto.

Ik heb er een vorm voor, maar je kunt er ook een glas op zetten als mal, waarna je het rondje met een mes uitsnijdt. 

Schil dan de appel en snij de partjes in langwerpige stukken. Meng daarna in een bakje 4 el crème fraîche met 2 el mierikswortelpasta en een beetje peper; proef ondertussen even of je het mengsel zo goed op smaak vindt. Zo ja, dan leg je op ieder flensje een klodder crème, een plakje goede gerookte zalm, een stukje appel en een takje dille/ peterselie. Je kunt ze zo opdienen, maar met deze te gekke wasknijpers maak je je gasten uiteraard nóg happiger! 

Tip: je kunt de appel ook weglaten of vervangen door een reepje komkommer 

Boodschappenlijst



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.