Haat & tijd – (gepofte ui met parmezaamkerrieroom)

Haat & tijd – (gepofte ui met parmezaamkerrieroom)

Wie haat, verveelt zich.

 

Dat is mijn stelling.

 

Momenteel hangen ze er bij de Amsterdamse rechtbank met de beentjes uit. Tientallen heetgebakerde mensen hebben vandaag niets beters te doen dan hun haatdragende zelf naar de rechtszaak begeven, waar vanmiddag duidelijk wordt welke haat gegrond is. Die van jegens de voortzetting van de zogenaamd onschendbare traditie of die van jegens de afschaffing van een negatief stereotiep (of: stereopiet?). Iemand van jullie gister Pownews gezien? Dat zeg ik: haten kun je alleen als je tijd over hebt. (http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2014/10/matpartij_over_zwarte_piet_af.html)

 

Ik liep laatst over straat met een pet op. Deze pet, signalementen: lichtblauw, merk: Deus, heb ik van mijn zusje gekregen omdat zij hem hip vindt. Ik draag ‘m uitsluitend uit praktisch oogpunt: tegen de regen. Het was deze pet die mij het zicht ontnam toen ik de bocht omliep en ternauwernood tegen een oudere, grijzige man aanliep. Hij schroomde niet zijn bescheiden mening met me te delen: “Kan je niet uit je doppen kijken met je kutpet! Stomme klere-hipster!”

Naast verbijstering, bekroop me gelukzaligheid: het voelde als een compliment! Je moet weten: als er iemand géén innovater of zelfs een early adapter is, dan ben ik het wel. Ik ben per slot van rekening net gewend aan mijn Iphone 4 zonder ‘s’ en haar nuttige Whatsapp-functionaliteit.

Ook deze meneer verdenk ik ervan bij gebrek aan andere zinnige tijdsbesteding, mij maar een potje te gaan lopen haten. Eigenlijk hoop ik dat hij, en alle andere verveelde hipsterhatende types, dit bericht lezen. Want ik wil ze hierbij waarschuwen!

Over een krap weekje openen in Amsterdam Oud-West namelijk de foodhallen: de opgekalefaterde tramremise waar ten minste 21 foodkramen over elkaar heen buitelen met de hipste liflafjes, happen & snacks. Deze non-hipster heeft er afgelopen weekend al een kijk, proef en slok genomen en ik kan je vertellen: een walhalla!

Maar tegelijkertijd ook gegarandeerd een ware magneet voor al het latte macchiato slurpende, Iphone 6 (!!) hebbende, chiazaad etende, op een oude racefiets zittende en baarddragende Amsterdamse gespuis. Dus meneertje grijsaard: ontwijk het Bellamyplein in West, want voor je het weet sta je de bezoekers van de foodhallen uit haat & verveling te bekogelen met… stroopwafels en mandarijnen. 

 

Ik heb geen tijd voor haat. Ik maak er geen tijd voor. Ik maak wel tijd voor dit recept. Heel even maar: want het is een eitje.. ehh… uitje.

 

Gepofte ui met parmezaankerrieroom

Recept

Gepofte ui met parmezaankerrieroom
Hoofdgerecht, 10 min + 1 uur baktijd, 2p.
Afwas: 1 pan, 1 ovenschaal

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een grote pan met water aan de kook.

Pel de uien.

Zodra het water kookt, gaan de uien de pan in en kook je ze 25 minuten: tot ze zacht zijn. Giet af en snij de uien doormidden.

Meng de room met de tijm, kerriepoeder, zout en versgemalen peper. Leg de uien met hun snijvlak naar beneden in een ingevet ovenschaaltje, giet het roommengsel erover en bestrooi met de kaas. Bak het in 30 minuten gaar. Lekker met gekookte groene linzen.

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.