Fast Good – (roergebakken bietjes)

Fast Good – (roergebakken bietjes)

Ben je geboren tussen 1961 en 1980? Dan behoor je tot generatie X. Ben je tussen 1982 en 2001 ter wereld gekomen, dan mag je jezelf ‘millennial’, oftewel afkomstig uit generatie Y, noemen.

Goed, ik ben dus geboren in 1981. Moet ik mezelf nu een generatiecrisis aanpraten? Ik stel mezelf gerust met het feit dat er ook ergens één hooggeleerd persoon is die tegen alle stromen in beweert dat de laatste generatie ook heel eventueel medio ’80 van start zou kunnen zijn gegaan.

Fioe.. Dan behoor ik dus tot de millennials, wat wil zeggen dat ik ondernemend, klantgericht, besluitvaardig, omgevingsbewust en initiatiefnemend ben. Dus.

 

In de praktijk komt het er op neer dat ik, samen met alle andere Y’tjes, wanneer de klok etenstijd slaat, massaal fastfoodketen McDonalds links laat liggen. Wij zijn ons gaan hechten aan biologisch eten, willen geen hormonen in ons vlees en hebben allemaal tijdens onze jeugd de documentaire ‘Supersize me’ gezien, een aanklacht tegen de fastfoodindustrie. Aldus het Parool afgelopen dinsdag.

Een trots gevoel sijpelt er door mijn adertjes: wY hebben ervoor gezorgd dat McDonalds nu in zwaar weer verkeert! Ineens is de clown die expres slecht zittende stoelen en een afschuwwekkende groene kleur op zijn wanden gebruikt om de omloopsnelheid in zijn restaurants te verhogen, en die met opzet gebruik maakt van scherpe, gehemelte openschurende sesamzaadjes die de speekselaanmaak bevorderen, niet meer zo blij. Kutclown.

Het artikel meldt ook dat Y’ers tegenwoordig kiezen voor de ketens Five Guys en Chipotle. Daar wil ik dan ook heen! Dacht ik als een dam beklimmend schaapje… Een klein rondje Google leert me echter dat wY met de keuze voor die fast casual-ketens nog niet bepaald een optimaal schoolvoorbeeld zijn voor de aankomende ‘Zettertjes’, maar de eerste schreden zijn gezet moeten we maar denken.

Hier een tip van mY voor Y: het kan ook fast en good. Met roergebakken bietjes.

 

Ps Wil jij weten hoe ‘Y’ jij bent? Doe de test op: http://www.pewresearch.org/quiz/how-millennial-are-you/

Recept

Roergebakken bietjes met dilleyoghurt
Bijgerecht/ lunch, 10 min, 2p.
Afwas: rasp, 1 bakje, 1 wok

Rasp de biet in een keukenmachine of met de mandoline. Snij de prei in kleine ringetjes en spoel af onder de koude kraan.

Meng in een bakje door de yoghurt de dille, versgemalen peper en een klein beetje zout. Ik doe er voor de pit ook mierikswortelpasta door maar als je dat niet in huis hebt, kun je ‘t prima weg laten.

Verhit in een wok een ruime scheut kokosolie of ghee, laat goed heet worden en voeg de prei toe. Schep een paar keer om en gooi dan de biet erbij. Ook dit schep je een aantal keer om. Dan blus je het af met het sap van 1 citroen. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur, schep de biet in een kom en sprenkel er nog ruim citroensap, en als je het lekker vindt ook citroenschil, over. Schep de yoghurt er bovenop en snacken maar.

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.