(c)hip – (meiknolpaprikachips)

(c)hip – (meiknolpaprikachips)

Anti-hip is hip.

In de media wemelt het van artikelen over het al dan niet klaar zijn de hoge knot, baard, latte macchiato, quinoapavlova en de remloze racefiets. De hippe hipster lijkt van de troon gestoten te zijn door hip hipsterhaat.
Wie tot welk kamp behoort is compleet onduidelijk, want zowel het woord hipster als hater is inmiddels niet iets om trots op te zijn.

Wie ben ik dan? Een hoge knot is bijster praktisch: plus 1. Ik heb geen baard: min 1. Ik drink macchiato: plus 1. Ik eet wel eens quinoa: plus 1 (en nee, ik ben niet óók een quinoakut, want ik eet ook roomboter en vermijd chiazaad) en tot slot heb ik zeker niet zo’n levensgevaarlijke remloze stalen ros: min 1. Bottum line: ik scoor 1 op de schaal van hipster.
Ben ik dan een hater? Ik vind een baard wel stoer en bij wind tegen fantaseer ik dikwijls over het tackelen van zo’n pijlsnelle racer om eens te ervaren hoe het is om wel iedereen achter je te laten bij het stoplicht. Haat zou ik het niet willen noemen.

Kortom: ik ben dus niet hip. Gelukkig. Want zowel het leven van de hippe hipster als de hippe hater lijkt mij voornamelijk vermoeiend. Ik doe wat ik leuk en lekker vind. Dat is rustgevend, overzichtelijk ennn ook nog eens goedkoop: lang leve mijn overjarige grijze capuchontrui. Hoezee.
Hier een recept dat bij mij he-le-maal hip is. Nieuwe verslaving. Chips. Je kunt het natuurlijk van veel soorten, liefst zetmelige, groenten maken. Maar aangezien de maand mei is aangebroken, leek deze versie me wel toepasselijk. En samen met deze kruidenmix zijn ze onweerstaanbaar!

Recept

Meiknolchips paprika

Snack/ hapje, 30 min.
 

– Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
– Was de meiknol.
– Snij de knol in dunne plakjes met een keukenmachine, mandoline of kaasschaaf.
– Gooi de plakjes in een bak en giet er de olie overheen. Zorg ervoor dat alle plakjes geolied zijn.
– Verdeel de plakjes over het bakpapier op de bakplaat.
– Meng in een schaaltje de paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, chilipeper, versgemalen peper, knoflookpoeder en zout (niet te veel zout!).
– Strooi het kruidenmengsel over de plakjes         .
– Schuif de plaat in de oven en bak aan weerszijden ongeveer 10 minuten.
– Je kunt de chips uiteraard ook bakken in hete zonnebloemolie in een pannetje of frituurpan.
– Lekker met een dip van Griekse yoghurt, limoen, peper en koriander.

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.