Buurman’s groenere badeend – (Groene maaltijdsalade met postelein)

Buurman’s groenere badeend – (Groene maaltijdsalade met postelein)

De badeend. Wie is er niet groot mee geworden? Bij ons pronken er dan nu ook maar liefst vier exemplaren op de badrand. En niet zomaar badeendjes. Een gele, een knaloranje, een bouwvakkereend en een, ik noem het, notariseend: want hij heeft een bril en een saai, geruid, tweed pak. Hoe verschillend ook, ze zijn allen mooi in hun soort. Hoewel, daar denkt die kleine meid anders over. Als de notaris luid briesend op d’r af komt: wordt ze horendol, spartelt met haar beentjes en grijpt ze driftig naar z’n snavel. Notaris valt dus wel in de smaak, zou je zeggen. Maar… Zodra de hup-Holland-hup-eend, je begrijpt welke ik zo noem, om de badrand komt kijken, wordt de notaris ondankbaar weggesaltoot en rijken die grijpgrage handjes met dezelfde drift richting eend nummer twee.
Met welke eend, in welke volgorde ik dit ook herhaal; de onbereikbare eend blijft de interessantste.
Heb ik hier toch maar mooi even een menselijke oerbehoefte bloot gelegd: de eeuwige behoefte aan het onbereikbare. Ik vind mijzelf niet zo’n buurman-loerder, maar toch herken ik wel dat er zo veel blogs, lichamen en banen zijn die ik mooier vind dan die van mezelf. Terwijl ik ergens heel ver in mijn achterhoofd ook wel weet dat het er maar net gaat om van welke kleur groen je houdt. Overigens zijn er twee categorieën waar de buurman-gedachte, in principe, niet geldt: je baby en je geliefde. Ten minste dat hoop ik echt heel erg voor je..
Doordat ik dit ontdek bij een 6 maanden oude baby ben ik wel gerustgesteld: ik ben dus niet de enige die wel eens wordt overvallen door dat gevoel. Dat realiseerde ik me ook toen ik laatst in de rij bij de supermarkt stond: naast en meneer met zijn mandje tot de nok gevuld met halve liters tegen zijn vrouw riep: “Je moet maar zo denken: de vrouw van je buurman is altijd groener als je gras!” Dus.
Over groen gesproken: ik ben de laatste tijd helemaal in de salade-mood. Tijd dus voor een salade met lekker veel groen waar de buurman nog een puntje aan kan zuigen.

Recept

Groene maaltijdsalade met postelein
Bij-/ hoofdgerecht, 20 min., 4p.

– Kook de granen zoals staat vermeld op de verpakking.
– Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot de bruin zijn.
– Was de broccoli, snij in stukjes en kook tot het beetgaar is. (ong. 5 min.)
– Kook de eieren zoals jij ze wil hebben (ik doe: bij koken 3 min.)
– Was de postelein.
– Snij de avocado in plakjes.
– Maak de dressing: 4 el olie, 2 el azijn, 1 el mosterd, peper en een beetje zout.
– Gooi de granen, postelein, broccoli, avocado en dressing bij elkaar in een ruime kom. Knip de dille er over en hussel alles door. Breng op smaak als dat nodig is.
– Pel de eieren, verdeel ze in tweeën en leg ze op de salade. Verdeel er ook de noten en de geraspte kaas over. 

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.