Boeiende bars

Boeiende bars

Na vliegtuigstoel- en MRI-scannerfabrikanten moeten volgens havenmeester Ben Evers nu ook reddingsboeiproducenten in spelen op de corpulenter wordende menschheid. Afgelopen week is er namelijk ternauwernood een dikke jongen uit Hoorn gered uit een levensbedreigende… reddingsboei. Nu kun je denken: “Kee, boeiuh, maak je niet dik; dun is de mode.” Maar dit akkefietje legt een frappante tendens bloot. We doen aanpassingen aan gevolgen van ons eigen handelen. We moeten dus veranderen als gevolg van onze zelf ingezette verandering. De cirkel is rond en blijft rond.

Een bescheiden idee: niet veranderen? Hoeven we ons ook niet aan te passen. Dus: dikke jongen uit Hoorn gaat op dieet en boei blijft boei. Vliegtuigstoel en MRI-scanner idem dito.

Easy does it.

 

Of zijn we niet meer te redden(ingsboeien)?

 

Hier een receptje dat de dikke jongen uit Hoorn een beetje op weg kan helpen.

 

Suikervrije energybars voor de stevige trek.

Recept

Suikervrije energybars voor de stevige trek
Snack, 50 minuten (met baktijd), 12-16 bars

Maak in een klein kommetje van het chiazaad en het water een papje. Zet weg.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de havermout, quinoavlokken, kokosrasp, eventueel de zaden en noten overheen. Rooster dit, met regelmatig omscheppen, een kwartiertje.

Ondertussen kun je verder met de rest. In een klein steelpannetje verwarm je de kokosolie, vanille en honing totdat het gesmolten en goed gemengd is.

In de keukenmachine blend je de dadels tot ze glad zijn. Dan meng je er het kokosoliemengsel, de cacao en het zout door. Als laatst voeg je ook het chiazaadpapje toe en druk je alleen om te mengen de pulseknop even in.

Hou je de oven in de gaten?

Giet alles in een beslagkom en meng dan het gedroogd fruit in stukjes en het havermengsel er doorheen.

Als je het goed gemengd hebt, gooi je het geheel in een met bakpapier beklede ovenschaal, druk je het goed aan en bak je het af in 30 minuten op 180 graden.

 

Even laten afkoelen voor je toeslaat, jongen uit Hoorn en de rest!

 

Tip: dit recept leent zich opperbest voor variatie. Voeg toe vooral toe waar jij van houdt!

Kaneel, gemberpoeder, gedroogde mango, gedroogde abrikoos, cacaonibs, cranberries, verse banaan, pompoenpitten, maplesyrup enzzz.

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.