BLT op de plank – (vega BLT)

BLT op de plank – (vega BLT)

“Wat een walgelijke reclame en er klopt ook nog geen bal van want zo geweldig is dat vaatwastablet niet eens. Je moet eerst nog alles afspoelen, maar ja als een lulverhaal maar betaald wordt toch?”

Aldus Ans de Haan op het prikbord van Keetenstijd op 16 mei 09:27 jl. (zie onder)

 

Ik vraag me sinds gister af of Ans ook het toetsenbord ingeklommen is op de wall van Yolanthe Sneijder-Cabau. Want uiteraard kun je oeverloos redetwisten over de authenticiteit of geloofwaardigheid die wel of niet in het geding komt wanneer je je gezicht leent aan een uniek en vlekoplossend 3-in-1 vaatwasmiddel met glanstechnologie. Maar wanneer iemand, als mascotte voor haar echtgenoot, gephotoshopte barbiebillen laat opplakken omwille van een oma-onderbroekenmerk, neem ik aan dat Ans haar haren te nog hogere berge rijzen.

 

Ans en Yo hebben me wel aan het denken gezet: is geld krachtiger dan principes?

Ik dacht dat de kredietcrisis teweeg heeft gebracht dat men inziet dat er op vele vlakken een andere koers gevaren moet worden. Dat bijvoorbeeld bankdirecteuren ergens een sprankje verantwoordelijkheid voelen voor de puinhoop die is aangericht. Maar gister meldde de Financial Times dat de Amerikaanse bankdirecteuren afgelopen jaar er een slordige tien procent op vooruit zijn gegaan. Waarbij Lloyd Blankfein van Goldman Sachs het best in de slappe (vaat)was zit: hij kreeg 19,9 miljoen dollar op zijn bankrekening gestort. Ik heb het even voor je uitgezocht, Ans: Lloyd heeft een fanpage op Facebook.

 

Een principe is een persoonlijke leefregel. Door jouzelf bedacht. En ook, te alle tijden, door jouzelf aan te passen. Wanneer je plots zelf in de schoenen van Yo of Lloyd staat bijvoorbeeld. Dus wanneer jij een zak geld aangereikt krijgt, kun je hem met je linkerhand aanpakken, terwijl je met rechts jouw principes nog even stante pede losschroeft. Dat mag, want dat is het principe van een principe.

 

Uiteindelijk hebben we dezelfde beweegreden: brood op de plank. Dat is voor de één een simpele boterham, voor de ander een crouton met kaviaar.

Hier een recept van een heerlijke bam die voldoet aan een van mijn principes.

 

Vegetarische BLT sandwich. Een ALT sandwich dus.

 

Door gekruide olie te gebruiken mis je de krachtige smaak van de bacon niet. Gerookt paprikapoeder, of: Pimenton, is verkrijgbaar online of in Spaanse winkels.

Uiteraard hoort er mayo op de BLT en zelfgemaakt is die natuurlijk het lekkerst! Je kunt ook avocado als vervanger gebruiken. Maar beide is nóg beter.

Recept

 

Vegetarische BLT sandwich

Lunch/ 15 min/ 1p

Snij de gewassen aubergine in plakken van 1 cm breed. Besprenkel alle plakken aan weerszijden met zout en laat in een half uur het vocht eruit trekken. Dep ze daarna droog met wc-papier.

Meng 2 el olie met het gerookte paprikapoeder en de cayennepeper. Als je geen gerookt paprikapoeder hebt, gebruik dan gewoon paprikapoeder.

Verhit de grillpan. Bestrijk alle plakken met de olie en grill ze mooi bruin. As je het lekker vindt kun je, wanneer je klaar bent met de plakken, ook de sneetjes brood even grillen.

Snij de gewassen tomaat en geschilde avocado in plakjes en was de sla.

Maak de sandwich op met de sla, tomaat, avocado, aubergine en een royale laag mayo.

Kind kan de vaat doen.

Boodschappenlijst

 

 

‘T is net een wasmiddelreclame: voor vs na.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.