Bloemetjes en bites – (frittata)

Bloemetjes en bites – (frittata)

Het spreekuur van dokter Corrie is in het geding. Www.stopdoktercorrie.nl is een serieuze, drukbezochte website en eergister is op het binnenhof een petitie met 8.000 handtekeningen aangeboden, tegen de expliciete en geestige seksuele voorlichtingsdokter van het SchoolTV Weekjournaal.
De initiatiefneemster van de protestactie, Yvonne Koopman, vindt seksuele voorlichting een taak voor ouders. Ik weet niet hoe het er vroeger bij Yvonne thuis aan toe ging, maar ik kan de gevallen uit mijn omgeving waar een goed getimed bloemenbijenrelaas bij de opvoeding zat inbegrepen op geen hand tellen. Het woord condoom zou volgens die 8.000, voornamelijk gereformeerde, ouders niet in de mond (ja, ‘in de mond’. Dat gebeurt ook soms, maar dat behandelen we in het volgend spreekuur…) genomen worden, omdat kinderen zich met andere zaken bezig zouden moeten houden. Daarnaast zou het tongen met een skelet ook compleet in het verkeerde keelgat (..) geschoten zijn. Dat doet me denken aan mijn ontbrekende voorlichting. Mijn minibrein kreeg daardoor de vrije loop, waar de volgende zelf vormgegeven analyse uit voortvloeide: de voortplanting van de mens speelt zich af in de mond. Ik leg uit: iedere avond als mijn vader terugkwam van zijn werk, gaf hij mijn moeder een zoen op haar mond. Dat is de enige affectie tussen die 2 waarmee ik geconfronteerd werd, dus voor mij was de voortplantingskwestie zo helder als wat: het zaadje lag op papa’s tong, terwijl mama’s eitje welwillend in haar mondholte ronddoolde. 1 zoen en de zaak was beklonken: appeltje EITJE zou ik bijna willen zeggen.
Mijns inziens moet iedereen vrij gelaten worden in zijn overtuiging, op welk vlak ook, maar als ik de berichten over de protestactie lees kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de kornuiten van de ChristenUnie niet helemaal van deze wereld zijn. Vroeg of laat zullen op het schoolplein ook de Christelijke oortjes besmeurd raken met verderfelijke prietpraat. Dokter Corrie zorgt ervoor dat elk kind er op tijd mee geconfronteerd wordt. Vruchtbare educatie als je het mij vraagt. Over vruchtbaar gesproken: onderzoekers van de Harvard University concludeerden onlangs dat wortelen de vruchtbaarheid van mannen verbeteren. 200 jonge mannen werden gevraagd een dieet te volgen met verschillende soorten groenten en fruit en daaruit bleek dat geel en oranje voedsel goed is voor de kwaliteit van sperma. Kijk, dat is nog eens wetenswaardige info. Misschien moet Corrie een rubriekje krijgen aan het eind van het NOS Achtuurjourmaal, nèt na Gerrit. Die believers zullen er geen last van hebben; die hebben toch geen tv.
Hoog tijd voor een oranje bite: wortel-, pompoen-, zoete aardappel-frittata

Recept

Wortel-, pompoen-, zoete aardappel-frittata
Hoofdgerecht, 50 minuten (incl. baktijd), 4 p.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Hak de wortel, pompoen en zoete aardappel (geschrobd, met schil) in kleine stukjes. Verdeel de stukjes over een bakplaat, verdeel er 2 el olijfolie, 1 el azijn, de rasp van 1 sinaasappel, beetje peper & zout en de geperste knoflook overheen. Even husselen en goed verspreiden over de plaat. Rooster dit mengsel, onder regelmatig omscheppen, 20 minuten tot het gaar is. Erna kun je het nog even, +/- 10 minuten, onder de grill laten staan voor extra smaak.
Ondertussen klop je de eieren los met versgemalen peper, 1 tl kerrie, als je het lekker vindt een snufje chilipeper, de fijngeknipte verse basilicum en een paar druppels biologische maggi. Als het goed gemengd is, voeg je de kaas toe. Over de bodem van een ingevette, ovenbestendige pan of platte ovenschotel verdeel je het oranje groentemengsel, waar je het eimengsel overheen giet. Bak de frittata af in 13-15 minuten tot hij helemaal opgestijfd is. Serveer hem zo uit de pan of op een plank. Een frisse rucola- of spinaziesalade is er heerlijk bij!

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.