bezETEN – (spinaziesalade met aardbei, feta en balsamico)

bezETEN – (spinaziesalade met aardbei, feta en balsamico)

Ik heb een aandoening. Ik loop er eigenlijk al mijn hele leven mee rond, het is dus ook chronisch. Ik vind het dan ook tijd om er nu maar eens open over te zijn. Ok, komt ‘ie.
Ik lijd aan culinaire dyslexie.
Het komt er op neer dat ik de woorden die ik lees onbewust verbaster naar woorden die met eten te maken hebben. Zo zat ik gister aan de buis gekluisterd voor een spannende thriller, de moordenaar wil bijna achter de deur vandaan springen, wanneer ik van het woord ‘mazzel’ uit de ondertiteling ’mozzarella’ maak… Toen ik klein was en sporadisch een menukaart opensloeg, uit eten gingen wij vroeger zelden, dacht ik steevast kikkertjes en trekdrop te vinden onder het kopje ‘soep’, omdat ik ‘snoep’ las.
‘Lucht’ wordt ‘lunch’, ‘babbelen’ wordt ‘babbelaar’, ‘nood’ wordt ‘noodle’, ‘humeur’ wordt ‘hummus’ en het woord ‘nazi’ daar zet ik steevast ‘spi’ voor.
Dramatisch zou ik mijn onvolkomenheid niet willen noemen, maar het is toch enigszins onlogisch dat wanneer ik lees over nazi’s het water me in de mond loopt omdat mijn hersens het signaal ‘lekker sappig en knapperig spinazieblaadje’ doorkrijgen.
Wel vraag ik me af hoe zeldzaam deze kwaal is. Zal ik de enige zijn die hieronder gebukt gaat?
Er zit niets anders op dan gehoor te geven aan die speekselwaterval. Bijvoorbeeld met deze overheerlijke spinaziesalade.

Recept

Spinaziesalade met aardbei, feta en balsamico
Voorgerecht/ salade, 15 min., 4p.

– Snij de rode ui, komkommer, aardbei en feta fijn
– Giet kokend water over een pan met de doperwten zodat ze ontdooien, giet erna af.
– Maak een dressing met de olijfolie, balsamicoazijn, ruim gemalen peper. Zout hoeft niet door de kaas.
– Alles in een ruime slabak, rucola eventueel een beetje verscheuren, en mengen maar!

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.