Barbeknoeien – (watermeloensteak)

Barbeknoeien – (watermeloensteak)

“Heeft u een monumentje?” Ik sta telefonisch in de wacht bij de gemeente en om niet te veel aanstoot te nemen aan het repeterende, elektronische gejengel, laat ik de laatste woorden van die ambtenaar van de verkeerde afdeling door mijn hoofd gonzen.

“Heeft u een monumentje”…

Ik twijfel of ik aan de volgende gemeentemeneer zal vragen of ik alsjeblieft weer terug verbonden mag worden, omdat ik ineens vurig wil weten of hij ook van de plan de champagne, perfectemundo en auf wiederschnitzel is. Kortom: of hij ook vatbaar is voor ‘woordverjoliging’.

Want waarom zegt hij dit? Is dit humor om te lachen? Gezien zijn werkplek kan ik me voorstellen dat ‘ie geen mogelijkheid onbenut laat om ergens een greintje hilariteit los te peuteren. Of wellicht is hij door een andere woordverjoliger geïnfecteerd. Ik moet namelijk bekennen dat het op mij ook een stierlijk aanstekelijke werking heeft. Het gaat bij mij zelfs zo ver dat ik mijn zinnen bij tijd en wijle verrijk met een paar verjoligingen uit mijn eigen koker, zoals: take kerrie, goeie nachtwacht en tot soja. En als 5 december nadert, mag ik graag die van mijn ook al besmette broer van stal halen: hou je taai taai.

Taal dient door de bank genomen als communicatiemiddel, maar ik vermoed dat bij dit fenomeen eerder sprake is van een soort verbale, melige, eigenpret. Of zien andere woordverjoligers dat anders? Dan hoor ik dat graag.

 

Ik las dat het morgen, 5 juli, Nationale Veggie BBQ dag is. Ik weet niet wat de organisator hiermee probeert te communiceren en of er ook maar één ziel op aard is die hierdoor zijn even anders inricht, maar van een potje goed barbeknoeien is nog nooit iemand slechter geworden.

Daarom hier een sublieme, vega, barbeknoei… Nee, sorry; sublieme, vega, barbecue tip.

Gegrilde watermeloensteak met haloumi en muntsalade

Recept

 

Gegrilde watermeloensteak met haloumi en muntsalade
Salade/ voorgerecht, 20 min, 4p.

 

Maak een marinade van de 4 el balsamicoazijn, 5 el olijfolie, peper, zout en chilipoeder. Snij de watermeloen in plakken van 2 cm dik en leg ze in de marinade voor een kwartiertje.

Snij de haloumi in plakjes grill het tot ‘t een mooie grillstreep heeft.

Grill dan de plakken watermeloen tot ze ook een grillstreep hebben.

Terwijl de watermeloen op de BBQ ligt maak je een slaatje van de slasoort die jij lekker vindt en gekipte verse munt. Je hoeft de salade niet perse aan te maken omdat de watermeloen al geolied is.

 

Eet lekkerbek.

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.