Andere koek – (quinoakoekjes)

Andere koek – (quinoakoekjes)

Aangezien lieverkoekjes niet worden gebakken, wil je wel eens andere koek. Daarom hier een recept waarmee je jouw koekjes van eigen deeg maakt. Geen zorgen: dit is geen kletskoek, het is gesneden koek, je zal ze slikken als zoete koek en voor je het weet is deze koek op.

Quinoa-spinazie-fetakoekjes.

Recept

Quinoa-spinazie-fetakoekjes
Snack, 20 minuten, voor +/- 8 stuks.

Leg de diepvriesspinazie in een vergiet en pers alle vocht eruit.
Kook de quinoa gaar in 3 kopjes water met wat zout en peper. Kook door tot de quinoa droog is en dus alle vocht heeft opgenomen. Laat dit afkoelen.
Meng dan de quinoa, spinazie, het losgeklopte ei, de bosui, verse basilicum, de verbrokkelde feta, kerrie, cayennepeper en versgemalen peper en zout door elkaar. Het is belangrijk dat het een goed gemengde en droge massa is. Twijfel je daaraan? Voeg dan een beetje bloem toe.
Vorm er dan in je handpalm koekjes van. Zet ze nog even in de ijskast om op te stijven. Ten slotte gooi je een klont roomboter of een laag olijfolie in de pan en bak je jouw zoute koekjes van eigen quinoadeeg goudbruin.

Dank je de koekoek!

PS als we het toch over deze lariekoek hebben kan ik je dit weetje niet onthouden. In het frans heeft men het over biscuit. Bis en cuit. Dat betekent tweemaal gebakken.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.