-24KITCHEN FOODTRUCK CHALLENGE-

-24KITCHEN FOODTRUCK CHALLENGE-

Extrema outdoor. “Wordt daar überhaupt gekauwd?? Behalve op wangen en op water?”
Aldus m’n zusje To en mijn eerste reactie toen we hoorde dat we voor battle numero zes naar Eindhoven de gekste mochten afreizen.
Maar zoals het deze hele kookstrijd op wielen betaamd, blijkt ook hier wederom dat we het bij het verkeerde eind hebben. Wat is dat toch met dat inlevingsvermogen van ons?
Waar ik had verwacht op een door drugs overladen house party met een zachte ‘g’ te belanden, stonden we ineens met onze blote voetjes op een superblij, onwaarschijnlijk groot, zonovergoten stadsstrand. En och, al zag ik door de vol getatoeëerde, opgepompte, blote basten mijn eigen zwangere buik niet meer, de bezoekers waren serieus blij met ons. Ook buiten de randstad zijn de mensen te porren voor een alternatief voor friet, friet met mayo, frietje saté en patat.
We hadden namelijk in de aanbieding: Aziatische noodlesalade met spicy mango chutney. Om je vingers bij af te likken: extrema lekker, al zeg ik het zelf. Maar dat vonden onze feestende eters dus gelukkig ook! Het aanbieden van chopsticks als bestek bleek echter nog wel een aardige bridge too far, maar ja: swa.
Het bleef nog lang ggggggezelligggg.

Recept

Aziatische noodlesalade met spicy mango chutney
Lunch-/ hoofdgerecht/ salade, 25 minuten, 4p.

– Klop in een kommetje de eieren los met de kerriepoeder, zout, peper en kokosmelk.
– Verhit in een koekenpan wat kokosolie, boter of olie en bak het eimengsel in ongeveer 10 minuutjes op middelhoog vuur tot een smeuïge omelet. 
– Als het afgekoeld is, snij je het in blokjes of reepjes.
– Pel dan de knoflook en gemberwortel (met een lepeltje er langs schrapen gaat het best!) en gooi ze in de keukenmachine.
– Voeg daarbij de azijn, sesamolie, sojasaus, sap van 1 limoen, rode peper, koriander (houd een paar takjes achter voor straks) en mango en blend tot het goed gemengd is: er mogen klontjes in zitten.
– Breng in een ruime kookpan water met en ruime snuf zout aan de kook. Voeg  de noodles toe en laat 3 minuten doorkoken, voer erna de sugar snaps en de paprika toe voor nog 1 minuut.
– Giet af en meng in een grote kom met de dressing uit de keukenmachine. Voeg dan nog wat verse koriander toe.
– Verdeel de noodles over de borden en verdeel de omelet erover.
– Strooi ten slotte de pinda’s en bosui over de noodles en knijp er nog een paar druppels limoen boven uit.

Boodschappenlijst



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.