-24KITCHEN FOODTRUCK CHALLENGE-

-24KITCHEN FOODTRUCK CHALLENGE-

Haringtartaar: vlees met haring?!?..

Vlaggetjesdag = Scheveningen = haring. Klinkt logisch. Dat vinden wij ook. En dus tijgen wij voor de derde battle van de 24Kitchen Foodtruck challenge naar het Scheveningse met een kar vol haringtartaar. Lijkt ons wel een lekkere variatie met het maatje.
Maar dan blijkt dat we het spreekwoordelijke lantarentje pardoes over het hoofd zien. Is het een gebrek aan feeling voor de doelgroep? Aan commercieel inzicht? Aan empathie?
Ruim 75% van de mensen die we aanspreken op de feestdag waarop traditiegetrouw de komst van de Hollandse nieuwe wordt gevierd houdt niet van haring! Hallo? En wanneer ze tot de happy 25% behoren volgt steevast de reactie: “Haringtartaar?!? Gadver! Vlees met haring, nou dankje de koekoek!” Of iets in die trant…
Aansluitend op vorige week bekruipt me wederom een vlaag van gene: ben ik nou echt zo’n oogklepperende hoofdstad hipster waarvan het gehele foodlinguo  de tweede moedertaal is door dagelijks drie gangen weg te prikken in pop-ups, rotisseries en omgebouwde barbershops? Ik heb er geen moment bij stilgestaan dat mensen de exacte betekenis van het woord tartaar niet goed kennen.
De Brugman-kunsten van mijn grote zus die deze keer mee op pad is redden ons van de ondergang en dan blijkt dat zowaar een hele hoop mensen ons gerecht ‘nog best te nassen’ vinden. Fioe.
Kortom: weer een hele leerzame dag.

En zoals het Keetenstijd betaamd hier een vegetarische variatie op ons gerecht: bietentartaar. Jahaa, zonder vlees dus;-)

Recept

Bietentartaar
Voorgerecht, 40 min, 4p.

– Kook de biet ongeschild in water. Als het kookt 20 minuten.
– Spoel af onder koud water en verwijder de schil.
– Pureer de biet in de keukenmachine
– Hak fijn: de ui, kappertjes, augurken en peterselie en meng erna door de bietenpuree.
– Voeg dan de walnoot- of olijfolie, mayo, tabasco, Worcestersaus, peper en zout toe tot je het lekker vindt smaken.
– Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij fijn.
– Meng in een kommetje de geitenkaas met mierikswortel en appel
– Snij de avocado in reepjes.
– Leg een paar reepjes avocado op een bord, dan wat tartaar en tot slot de kaas met een snipper peterselie.

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.