-24KITCHEN FOODTRUCK CHALLENGE-

-24KITCHEN FOODTRUCK CHALLENGE-

Behind the scenes.

Mijn zusje To en ik staan voor de allereerste foodtruck challenge van 24kitchen op de Taste of Amsterdam. Voor degene die het niet kennen: een soort culinaire kermis waar de crème de la crème van de Nederlandse koks hapjes klaar maakt voor fijnproevers uit de grachtengordel. Lekker startpunt wel voor twee zusjes die wel eens een pannetje aanraken en toevallig de hele dag aan kaas, eggs benedicte en carrotcake denken… Maar goed, de lat ligt dus hoog.

Onze tactiek is dan ook snel gekozen: wij gaan niet voor eten met niveautje ster, maar wij gooien het op show en charme. Daarom kiezen we voor een simpel maar lekker pastaatje dat wordt bereid in een met grappa aangestoken Parmezaanse kaas. Klinkt heerlijk, ziet er prachtig uit en in het keukentje thuis ging ook alles van leien dakje.
Op het festivalterrein is dit echter niet he-le-maal het geval. Los van een afgegeven code rood precies op het moment dat wij de verkoop starten, uitvallende stroom en dus een hysterisch opengebarsten hemel, wil dat kaasje ook niet helemaal meewerken. Wordt de lepel niet heet genoeg? Is de kaas te koud? De grappa te weinig ontvlambaar? Wat het ook is, die kaas brandt niet. Van een Italiaanse kok aan de telefoon tot experts op het terrein: alles trekken we uit de kast, maar het mag niet baten. Wat volgt is het lumineuze idee om de drank eerst aan te steken in een warme koekenpan, om het dan erna brandend in de kaas te gieten. Topidee! Toch? Voor ik dat goed en wel kon beamen hadden mijn wimpers, wenkbrauwen en haargrens een schroeibeurtje ondergaan en mijn hart een verzakking tot beneden NAP.

Tja, achter mijn eigen fornuisje kan ik het zo wijs zeggen: “regel 1 van flamberen: hang nooit boven de pan.” Laat ik u een tip geven: dat geldt dus ook wanneer u onverhoopt op de taste of Amsterdam staat.

Precies op het moment van onze exercitie zijn alle cameramannen nèt even een blokje om en omdat bij het maken van televisie de gouden regel “geen verhaal zonder beeld” geldt, is dit vlammende hoogtepunt dus niet terug te zien in de uitzending. Wat wel te zien is, is mijn verschroeide gelaat, To’s geschrokken giegeltje en ons lauwe gerecht. Nou één ding is zeker, het kan de volgende keer alleen maar beter worden! En daarmee pasta.

Recept

 

Pasta Parmezaan met gepofte tomaatjes
Hoofdgerecht, 1 uur (+oventijd), 4p.

– Verwarm de oven voor op 180 ºC.
– Meng de cherrytomaatjes in een ovenschaal met olijfolie, azijn.
– Rasp de helft van de schil van de citroen en voeg samen met de chilivlokken toe.
– Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
– Pof de cherrytomaatjes circa 1 uur.
– Pel en snijd de knoflook fijn.
– Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.
– Pluk en hak de peterselie en de basilicum.
– Halveer de achtergehouden citroen.
– Meng de knoflook, rode peper, peterselie, basilicum.
– Rasp de rest van de citroen, halveer en voeg samen met het sap toe aan de dressing.
– Voeg de olijfolie toe en meng goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
– Bereid dan de spaghetti volgende de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de spaghetti uitlekken.
– Verhit een scheut grappa in een pan. Steek de alcohol aan met een aansteker of lucifer.
– Voeg de Parmezaanse kaas toe.
– Roer de dressing door de pasta en voeg de pasta toe aan de pan met Parmezaanse kaas.
– Leg de cherrytomaatjes op de pasta en breng op smaak met versgemalen peper.

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.