-24KITCHEN FOOD TRUCK CHALLENGE-

-24KITCHEN FOOD TRUCK CHALLENGE-

Weersvoorspelling: 38 graden celcius. Vraag is dan: wat te koken?

Aldus onze missie voor aflevering vier van de 24Kitchen Food Truck Challenge waarvoor onze truckjes naar de bloedhete boulevard van Zandvoort aftuffen. Mijn culinaire ingevingen komen niet verder dan fruit… met water… Niet echt een hoogwaardig recept te noemen. En aangezien onze concurrenten beiden al iets zoets met ijs op het menu hebben staan, moeten wij ons toch zien te onderscheiden.
Met iets hartigs? Moet je daar aan denken als je als een geoliede sardien met de rest van Nederland heupje aan heupje jezelf ligt te toasten? Tja, een kibbelingetje en een veel te zout frietje gaan er bij mij eigenlijk ook wel in dan.
Daarom hebben we besloten om ons te wagen aan iets hartigs. Iets waarbij je met je strakke badpakje niet schuldig hoeft te voelen als je het eet en iets dat iedereen, zelfs elke boer, kent: Caesar salad.
Dit wereldberoemde slaatje heeft, zoals velen denken, niets met Julius caesar te maken, maar dankt zijn naam aan de Italiaanse kok Cesare Cardini die ten tijde van de drooglegging net over de Amerikaanse grens in Mexico een restaurannetje opende waar hij wel lekkere cocktails kon blijven serveren. Hij serveerde er ook zijn eigen samengestelde slaatje. De tent werd booming, zijn portemonnee explodeerde en het overgrote deel van alle menukaarten in de wereld is nu een gerecht rijker.

Meneer Cardini hield het simpel met slecht 8 ingrediënten: sla, citroen, olijfolie, ei, knoflook, Parmezaanse kaas, Worcestersaus en croutons.
In ons foodtruckje hebben we de het recept enigszins verrijkt, maar hier op Keetenstijd maak in de enige, echte, originale! Geen kip of ansjovis nodig. Less is more zeg maar.

Recept

De originele Caesar salade
Voor-/ hoofdgerecht, sla: 15 min. croutons: 40 min., 4p.

– Kook de eieren zacht. (Behalve zwangere Kee die eet lekker een keihard ei.. ;-( )
– Was de sla en snij de onderkant van het stronkje eraf.
– Scheur de bladeren los en gooi ze in een ruime slakom
– Pureer met een staafmixer de olie, knoflook, Worcestersaus en citroensap tot een mooie egale dressing.
– Giet de dressing bij de sla en hussel goed om.
– Werk af met peper, beetje zout, de eieren in partjes, de croutons en een royale hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas.

Croutons:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Snij het oude brood in blokjes.
– Gooi ze in een ovenschaal en giet er ruim olijfolie en een beetje balsamicoazijn over. Dan nog wat zout & versgemalen peper.
– Rooster, onder regelmatig omscheppen, tot knapperige blokjes, ongeveer een half uurtje.

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.