-24KITCHEN FOOD TRUCK CHALLENGE-

-24KITCHEN FOOD TRUCK CHALLENGE-

Behind the scenes.

Holi moly, we staan dit keer met onze foodtruck op het Holi Fusion festival in Nijmegen. En wat tover je dan uit je keukentje?

Ik denk aan India, kleur en verf. Maar bij aankomst blijkt dat we vooral ook rekening hadden moeten houden met hordes hallucinerende tieners. Niet als gevolg van verdovende middelen, maar vanwege het zien van de immer populaire jongens van De Worsten van Babel… Daarnaast blijkt maar weer eens dat wanneer je in de hoofdstad woont je zelden bewust bent van het hipsterbubbeltje waar we in leven: op elk moment en op iedere hoek van de straat biedt een Stach of Marqt ons de boerenkooldadelkokosballetjes, gefermenteerde gele bietenchips en de met agave gezoete amandel-latte waar we precies op dat moment zin in hebben. Een heuse culinaire cultuurshock overvalt ons als we inzien dat het in het Nijmeegse nou niet bepaald het geval is. Terwijl we ons wagentje optuigen, vraagt de productie aan me: “Kee, wat wil je lunchen? Je kunt kiezen uit shoarma en friet-met.” Tja… het is wel overzichtelijk…
En daar staat 24Kitchen dan met 3 wagens volgeladen met dahl-kroketten, köfte en halloumiburgers. Say what?!?
Er biggelen  bijna tranen van aandoenlijkheid over mijn wangen bij het horen van de vragen die we op ons afgevuurd krijgen. “Is kaas vegetarisch?”, “Wat zijn linzen?” en “Kun je die schil van de obersjien ook eten?”. Máár de Gelderse jeugd blijkt ondanks dat totaal niet te beroerd om een eens een culinair gokje te wagen. Met als gevolg dat we al vlak voor de sluiting van de verkooptijd schoon uitverkocht zijn! Zo snel dat we zelf niet eens van ons hippe vegetarische burgertje hebben kunnen genieten. Wij dus maar aan de friet-met: zo wagen wij lekker een culinair gokje mee.
Hier onze overheerlijke hippe holi halloumi burger.

Recept

Hippe holi halloumi burger
Hoofd-/ lunchgerecht/ snack, 45 min., 4p.

– Snij de aubergine over dwars in dunne plakken en doe met 3 el olijfolie een snuf gerookt paprikapoeder, de geraspte/ uitgeknepen teen knoflook, wat zout en peper in een kom. 
– Goed mengen en schep goed om en laat ongeveer een half uurtje staan.
– Snij de ui in ringen.
– Laat een ruime klont roomboter smelten in een koekenpan op hoog vuur. Zodra de luchtbellen weg zijn voeg je de ui en de suiker toe.
– Schep om en zet het vuur laag. Blijf regelmatig omscheppen. De uien worden eerst glazig en gaan zweten. Het duurt even voordat ze bruin worden. Blijf regelmatig omscheppen.
– Na een half uurtje begint het bruin te worden, giet er dan nog een klein scheutje rode wijnazijn bij en bak nog 5 minuten door.
– Verhit op hoog vuur een grillpan.
– Meng 1 tl (of meer, als je durft;-) ) harissa met de mayo / yoghurt
– Snij de halloumi in plakken.
– Grill eerst de plakken aubergine aan weerszijde tot er een mooi bruin streepje te zien is: ongeveer 4 minuten per kant.
– Grill erna de plakken halloumi: ongeveer 3 minuten per kant.
– Rooster ten slotte de broodjes ook nog even in de grillpan.
– Beleg de broodjes met de harissa-mayo/ yoghurt, blaadjes sla, kaas, aubergine en ui.
– Sprenkel er wat limoensap over en klaar!

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.