De wondere avonturen van Arretje NOF

De wondere avonturen van Arretje NOF

Kinderen, verjaardagen en taart: een verankerde combinatie.
Althans, meestal. Als kind was ik uitzondering op bovenstaande combinatie. Ik was geen zoetekauw en hield niet van taart, dus op mijn partijtjes verscheen steevast een immens grote bak chips als surrogaattaart.
Ik geloof overigens niet dat ik daar ooit 1 van mijn genodigden een verpest fuifje mee heb bezorgd. Een kinderhand is immers ook met chips snel gevuld.
Ondanks dat ik geen taart wilde eten, was er bij ons thuis op iedere verjaardag 1 soort taart hoe dan ook van de partij. Arretjenofcake. Puur geluk.
Arretje was de grote stripheld uit boekjes die je kon sparen met de margarine van de Nederlandse Olie Fabriek, kortweg NOF. Het originele recept van de niet-te-versmaden-cake is dan ook gebaseerd op het plantaardige vet van de NOF, Delfia. Heel nostalgisch, maar voor mij bestaat er maar 1 soort boter.
  • 250 gr roomboter
  • 200 gr suiker
  • 50 gr cacao, of iets meer
  • 1 à 2 eieren/ 1 ei en 3 el melk/ of alleen 5 el melk
  • 150 gr Maria-biscuit, in stukken gebroken
Klop de eieren met de suiker schuimig en voeg hieraan lepel voor lepel de cacao toe. Smelt het vet op een zacht vuur, voeg het bij gedeelten bij het cacaomengsel en blijf roeren tot alles een gelijkmatige massa is geworden.
Roer er dan de biscuitjes door. Giet het mengsel in een cakevorm, laat het een nacht opstijven in de ijskast en snij er hele dunne plakjes van.
PAS OP! Ik wil je wijzen op je eigen verantwoordelijkheid. De woorden ‘niet te versmaden’ zijn met precisie gekozen en in geen geval overdreven!
Ik ben het levende bewijs. Ooit ben ik de controle totaal verloren: een halve cake op de nuchtere maag. Plots was ik wat minder gecharmeerd van het stripheldje Arretje.
Je bent gewaarschuwd.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.