Ontdrink

Ontdrink

‘Bijna 40% van de Britten slaat ’s ochtends het ontbijt over omdat ze het te druk hebben met het bekijken van e-mails, Facebook en Twitter. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek. Ook zaken als strijken, afwassen en de hond uitlaten zijn voor mensen een reden om het ontbijt te laten staan.(…)’[1]
Er zijn dus mensen die de strijkbout verkiezen boven het malen op een droge boterhamkorst terwijl je ogen nog meer dicht dan open zijn. Ok, daar kan ik in komen, maar ik denk dat iedereen toch op zijn klompjes wel kan aanvoelen dat je bij het verzeild raken in de dagelijkse overvolle A2 of bij het binnenlopen van een met collega’s volgestouwd, benauwd kantoor je wel een bodempje kunt gebruiken.
Daarom de tip voor de anti-ontbijters onder ons: ontdrink!

Koud
Bewaar in je vriezer doosjes ingevroren vruchten zoals aardbeien, frambozen en/ of bramen. Gooi er ’s ochtends, voordat je gaat douchen, een paar in een maatbeker en giet er iets vloeibaars bij als: appelsap, vanilleyoghurt of soja-/ rijst-/ amandelmelk. Daarna nog wat superfood[2] van jouw gading. Heb je nog wat vers fruit liggen? Banaan, peer, mandarijn? Gooi er ook vooral door heen. Een keer zonnebloem- of pompoenpitten toevoegen is ook lekker. Even blenden met de staafmixer en douchen maar. Als je klaar bent is je ontdrink precies goed!
Warm
Koop eens amandel- of hazelnootmelk (liefst gezoet met agavesiroop). Verwarm dit in een pannetje en klop ook een deel warme melk op met een garde of in een melkschuimer. De melk kan een beetje gaan schiften als het wordt opgewarmd; dit voorkom je door het door te roeren. Giet in een beker en je hebt een heerlijke beker verantwoorde melk, die nèt even een bodem legt.
Te saai? Voeg er dan een schep cacao (= heel gezond!) en een lepel honing aan toe voegen: dé verantwoorde chocolademelk!
Cafeïne nodig? Maak dan eens cappuccino of koffie verkeerd met dit alternatief voor koemelk; zoooo gezond en echt een feestje!
Ten slotte neem je een appel mee voor in de auto of op de fiets; heb je de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit ook al meegepakt;-)


[2] Superfood is een verzamelnaam voor hoogwaardige voedingsstoffen zoals: gojibessen, cacaonibs, hennep- en chiazaad. Rij even langs de biologische winkel om er een paar te proberen en ontdek welke je lekker vindt. Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.