Ei

Wil je weten wat voor ei je in handen hebt? Let dan op de code op de schaal. 
Bijvoorbeeld: 0 – NL – 9024501. Het eerste cijfer staat voor de ‘huisvesting’ van de kip: 0 = biologisch ei, 1 = vrije uitloop ei, 2 = scharrel ei, 3 = kook ei. De letters staan voor land van afkomst en de 2e reeks nummers geeft aan van welke boerderij het ei komt. 
Oftewel: je koopt alleen maar 0-eieren!


Natuurlijk zijn er honderden mogelijkheden met eieren. Maar hier bereid ik een ei op een manier die voor mij jaren terug gaat, maar die voor velen onbekend is. En dat is zonde, want op deze manier is ei echt het lekkerssst!
Er gaat een kleine anekdote aan vooraf. Mijn vader vroeg mij iedere zondag steevast of ik een ei in een ‘kopje’ of in een ‘dopje’ wilde hebben. Net zo steevast begreep in het verschil niet en was het dus iedere keer weer een hele verrassing wat ik voorgeschoteld zou krijgen. Logischerwijs is een ei in een ‘dopje’ niets meer dan een gekookt ei in een eierdopje. Maar wat een ei in een ‘kopje’ is, zie je hieronder.

Kook een ei bijna hard. Pel het ei en doe hem in een glas/ kopje.
Voeg hierna het volgende toe: peper, zout, klein klontje roomboter, scheutje melk, kerrie, maggi en een beetje mosterd. Prak het geheel en er staat werkelijk een heerlijk eiergoedje voor je neus: een ei in een ‘kopje’!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.